Sürücüler dikkat! Dönüş yolu zehir olmasın

Sürücüler dikkat! Dönüş yolu zehir olmasın
Kurban Bayramı tatilinin ilk 6 gününde meydana gelen trafik kazalarında 49 kişi hayatını kaybederken 7 bin 683 kişi de yaralandı. Dönüş yolu trafiğine dikkat çeken yetkililer “9 günlük tatilin dönüşleri zehir olmasın” uyarısını yapıyor

Kurban Bayramı tatilinde trafik canavarı aralıksız mesai yaptı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Kurban Bayramı tatilinin ilk 6 gününde meydana gelen trafik kazalarında 49 kişinin hayatını kaybettiğini, 7 bin 683 kişinin yaralandığını duyurdu. Ayrıca 414 bin 776 aracın da denetlendiği bilgisini veren Yerlikaya, 22 bin 592 araca hız ve radar işlemi yapıldığını kaydetti.
GİDEN CAN GERİ GELMEZ
Bakan Yerlikaya, "Yolculuklar sizleri sevdiklerinize kavuşturmak için vardır, ayırmak için değil! Yolun sonu bayram olsun" diye konuştu. Dönüş yolu trafiğine dikkat çeken TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken ise, “9 günlük tatil artık sonlanıyor. İnşallah dönüşlerde daha fazla kayıp yaşanmaz. Maddi hasarlar bir yana giden canlarımızı yerine getirmek mümkün değil” diye konuştu.
KURALLARA UYALIM!
Bayramın ve tatilin güzelliğini yok etmemek için kurallara uyulmasını isteyen Palandöken, “Yorgunlukla ve bu sıcaklarda daha da ağırlaşan dönüş yolculuğunda en başta trafik kurallarına uyulmalı. Sık sık mola verilmeli ve özellikle de takip mesafesine çok dikkat edilmeli. Trafik kazaları sadece can ve mal almaz, geride bıraktıklarınızın da hayatlarını acılar içerisinde geçirmelerine neden olur” dedi.

Kaynak:BBN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.