Vicdansızlığın anatomisi! "Kız öldü mü yaşıyor mu?'

Vicdansızlığın anatomisi! "Kız öldü mü yaşıyor mu?'
Narin Güran'ın cinayet dosyasında flaş bir gelişme yaşandı. Cep telefonu kayıtları tamamen kurtarılan Salim Güran'ın işçisi Ramazan Atasoy'a "Kız öldü mü yaşıyor mu" dediği ortaya çıktı.

Diyarbakır Bağlar ilçesine bağlı Tavşantepe mahallesinde geçtiğimiz ay 21 Ağustos'ta kaybolan Narin Güran'ın cesedi geçtiğimiz pazar 8 Eylül tarihinde Tavşantepe mahallesine 1,5 kilometre uzaklıkta Eğertutmaz deresinin sığ bir noktasına gömülmüş vaziyette bulundu. Cesedin bulunmasının ardından Nevzat Bahtiyar isimli kişi gözaltına alınmış ve küçük Narin'in cesedini Narin'in amcası Salim Güran'dan 200 bin lira alacağı sözüyle gömmeyi kabul ettiğini itiraf etmişti. Geçtiğimiz günlerde tüm aile üyelerinin içinde olduğu 22 kişi gözaltına alınarak sorgulamaları yapılmıştı.

nevzat-bahtiyar-kimdir-itirafci-nevzat-bahtiyar-17807016-5890-amp.webp
Nevzat Bahtiyar

Soruşturma kapsamında gözaltına alınan ve aralarında anne Yüksel Güran ile ağabey Enes Güran’ın da bulunduğu 8 kişi sevk edildikleri Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği’nce tutuklandı, 1 kişi serbest bırakıldı.

indir-70.jpeg
Salim Güran

"Ramazan kız öldü mü yaşıyor mu?”

Narin'in cesedi henüz bulunmadan verdiği çelişkili ifadeler sebebiyle gözaltına alınan amca Salim Güran'ın silinen telefon bilgileri Diyarbakır Savcılığı tarafından kurtarıldı. Ele geçirilen ses kayıtları kan dondurdu. Salim Güran'ın işçisi olan Ramazan Atasoy'a, "Ramazan kız öldü mü yaşıyor mu?” dediği ses kaydı soruşturma dosyasına girdi.

Nevzat Bahtiyar ve Ramazan Atasoy birlikteydi

Olaya ilişkin konuşan Halk TV Muhabiri Ferit Demir şu ifadeleri aktardı:

"Salim Güran'la Ramazan Atasoy Narin kaybolduktan sonra telefon görüşmesi yaptı. O kayıtlar ortaya çıktı. O ses kayıtlarında amca Salim Güran'ın işçisi Ramazan Atasoy'a 'Ramazan kız öldü mü, yaşıyor mu?' dediği duyuldu.

Bu ses kayıtlarından Narin'in Ramazan Atasoy'a sağ teslim edildiği ortaya çıkıyor. Aynı zamanda itirafçı Nevzat Bahtiyar ile Ramazan Atasoy'un birlikte olduğu gerçeği de ortaya çıkıyor."

Kaynak:BBN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.