Yeni doğan çetesi davasının savcısı Engin Yavuz kimdir?

Yeni doğan çetesi davasının savcısı Engin Yavuz kimdir?

12 bebeğin ölümünden sorumlu ‘Yeni doğan çetesi’ davasında 22 kişiyi tutuklayan ve ölüm tehditlerine rağmen mağdurların haklarını savunan Büyükçekmece Cumhuriyet Savcısı Engin Yavuz’un tüm gerçekleri ortaya çıktı.

b4856476de62fdc42ec9f04836d8be952344be3b-4981x3321.jpg

Nisan 2024’te Saruhanlı Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan Büyükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı'na atanan Savcı Yavuz Engin, CİMER üzerinden yapılan şikayetle İstanbul Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü’nün başlattığı Yenidoğan Bebek Çetesi soruşturmasının sorumluluğunu üstlendi. Dosyayı detaylıca inceleyen Engin, mali polise operasyon talimatı verdi. Gerçekleştirilen operasyonda 22 kişi gözaltına alınarak tutuklandı. Ancak operasyonun ardından çete üyeleri, Savcı Yavuz Engin’i makamında ailesi üzerinden tehdit etmeye başladı.

savci.jpeg

Silahımda 16 mermi var”

Yeni doğan çetesini çökerten kahraman savcı Engin Yavuz, aile üyelerinin anlık adresleri kendisine gönderilerek defalarca tehdit edilmiş, hafız babasının gittiği camiden tut, küçük kızının gittiği kreşin adresine kadar kendisine gönderilerek davada tutuklu yargılanan bebek katillerini serbest bırakması için kendisine baskı yapılmıştı. Bir süre sonra baskılar öyle bir boyuta dayanmıştı ki savcı kendisini telefon üzerinden tehdit eden kişilere uzun bir süre unutulamayacak “ Silahımda 16 mermi var, mermilerim bitene kadar sizinle çatışırım” sözlerini kaydetmişti.

savci-engin-yavuz.jpeg

Baskıların sonunu çete üyesi Mustafa Kemal Zengin’in Büyükçekmece Adliyesinde savcı Yavuz’u bizzat kendi makamında tehdit etmesi ile bir başka boyuta ulaşmış, yeni doğan çetesi üyelerinin avukatı ile gelen Zengin savcı ve ailesini alenen tehdit etmişti. Tehditleri gizli kamerayla görüntüleyen savcı Yavuz, operasyonu genişletecek adım için düğmeye basmış ve avukat ve Zengin’i de davaya dahil ederek tutuklamıştı.

mustafa-kemal-zengin.jpeg

Savcı Yavuz Engin kimdir?

Savcı Yavuz Engin, 1989 yılında Almanya’da doğmuş, eğitimini ise Türkiye’de sürdürmüştür. İlk ve ortaokul eğitimini Bolu 50. Yıl Ortaokulu'nda tamamladıktan sonra, 2008 yılında Bolu İzzet Baysal Anadolu Lisesi'nden mezun olmuştur. 2009’da İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi’ne girmiş ve 2013’te hukuk eğitimini bitirmiştir.

savci-engin-yavuz-jpeg-genjlig.jpeg

Mezuniyetinin ardından, İstanbul Barosu’nda avukatlık stajını tamamlamış ve 2014 yılında savcı adayı olarak göreve başlamıştır. Staj döneminin ardından, Saruhanlı Cumhuriyet Savcılığı'na atanarak burada çalışmaya başlamıştır.

Kaynak:BBN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum