Yunan adalarına kaçmaya çalışan FETÖ mensupları kıskıvrak yakalandı

Yunan adalarına kaçmaya çalışan FETÖ mensupları kıskıvrak yakalandı
Muğla'da FETÖ üyeleri ve emniyet personellerinin yasa dışı yollarla yurt dışına kaçma girişimi, “KISKAÇ-28” operasyonuyla engellendi ve 13 kişi tutuklandı.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, FETÖ’ye yönelik düzenlenen “KISKAÇ-28” operasyonunun detaylarını paylaştı. Yerlikaya, kamu görevlerinden ihraç edilen ve FETÖ üyeliğiyle suçlanan hakimler O.S., S.A., B.Ö., E.Z. ve B.Z. ile emniyet personelleri Ü.B. ve K.B.’nin, Muğla'nın Marmaris ilçesi açıklarında "W.B." isimli tekneyle yasa dışı yollarla yurt dışına kaçmaya çalışırken yakalandığını belirtti.

Tekne sahipleri de yakalandı

Sahil Güvenlik Güney Ege Grup Komutanlığı ile koordineli yapılan operasyon sonucu tekne, uluslararası sulara çıkmadan önce Kadırga Koyu açıklarında durduruldu. Tekne içerisinde, örgütün kripto haberleşme programı “Bylock” kullanıcısı olan ve “Silahlı Terör Örgütüne Üye Olmak” suçundan ihraç edilen kişiler ile birlikte M.A., M.Y.E., M.G. ve S.N.B. isimli sivil şahıslar da yakalandı. Ayrıca tekne mürettebatı M.Ü., D.Ç.O., E.T. ve J.T.B. de gözaltına alınarak Muğla KOM Şube Müdürlüğü’ne teslim edildi.

Kaçakçılar serbest bırakıldı

Adli makamlarca 9 şüpheli "Silahlı Terör Örgütüne Üye Olma", 4 tekne mürettebatı ise "Göçmen Kaçakçılığı" suçlamasıyla tutuklanmıştır. Operasyonda gözaltına alınan 2 kişi ise adli kontrol şartıyla serbest bıtaklıdı.

Bakan Yerlikaya, operasyonu gerçekleştiren Sahil Güvenlik ve polis ekiplerine teşekkür ederek, “FETÖ’ye yönelik operasyonlarımız kararlılıkla devam edecek” ifadesini kullandı.

Kaynak:BBN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.