Başkan Altay, KKTC’ye gidiyor

Başkan Altay, KKTC’ye gidiyor

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay; Cumhurbaşkanı Erdoğan ve MHP Lideri Bahçeli ile birlikte KKTC'ye gidecek

 

KKTC’de 46 yıl aradan sonra açılan  Kapalı Maraş’ın yeniden inşasında önemli bir rol üstlenecek Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, hafta sonunda devlet erkanı ile birlikte KKTC ziyaretine katılacak
 
Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde tam 46 yıl kapalı kalan ve “hayalet şehir” unvanını kazanan Kapalı Maraş, Türkiye’nin girişimleriyle 8 Ekim’de kısmen de olsa halkın kullanımına açılırken bölgenin yeniden ihya ve inşası da yine Türkiye’nin destekleriyle olacak. TOKİ öncülüğünde başlatılacak yenileme çalışmalarında Konya Büyükşehir Belediyesi de aktif rol alacak. 
Pazar günü KKTC’ye gidecek olan Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Maraş bölgesinde yapılacak olan yatırımlar ve hizmetler için Gazimağusa Belediyesi ile ortak hizmet protokolü yapılacak. Konya Büyükşehir Belediyesi ayrıca Gazimağusa’ya araç ve bisiklet desteği verecek.
ERDOĞAN VE BAHÇELİ DE GİDECEK
Kıbrıs Türk halkının siyasi yaşamının önemli bir dönüm noktası ve mücadelelerini devlet olgusuyla dünyaya ilan ettiği gün olan 15 Kasım 1983’ün yıl dönümünde pazar günü 37. yaşını kutlayacak KKTC’yi bu anlamlı günde Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve devlet erkanı da yalnız bırakmayacak. MHP lideri Devlet Bahçeli’nin yanı sıra bazı bakan ve bürokratların da katılacağı Kıbrıs çıkarmasında Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay da yer alacak.

Başkan Altay, KKTC’ye gidiyor

Başkan Altay, KKTC’ye gidiyor

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.