Bürokraside altın çağ yaşanıyor; Konya Lobisi

Konya; kabinedeki iki güçlü bakanı, 3 bakan yardımcısı, kritik görevlerdeki bürokratları ve AK Parti’nin yönetim kadrosundaki milletvekilleriyle başkentte hiç olmadığı kadar güçlü bir pozisyonda
Bürokraside altın çağ yaşanıyor; Konya Lobisi

KONYA’NIN YILDIZI PARLADI

Konya’nın ülke siyaset ve yönetimindeki ağırlığı gün geçtikçe artıyor. Cumhurbaşkanlığı Hükümet kabinesinde Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum ve Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca ile güçlü bir pozisyonda yer alan Konya’nın ayrıca 3 bakan yardımcısı bulunuyor. Prof. Dr. Muhammet Güven (Sağlık Bakanlığı), Hasan Büyükdede (Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı) ve Prof. Dr. Mehmet Emin Birpınar  (Çevre ve Şehircilik Bakanlığı) şehrimizi temsil ediyor.

A TAKIMDAKİ KONYALILAR

Büyük kongrenin ardından teşkilatlarındaki yenileme çalışmalarını da tamamlayan AK Parti’nin A takımında da Konya ağırlığı göze çarpıyor. Milletvekili Leyla Şahin Usta bu dönemde de Genel Başkan Yardımcılığı görevini yerine getirirken AK Parti Konya Milletvekili Hacı Ahmet Özdemir (sosyal politikalar), Gülay Samancı (seçim işleri) ve eski milletvekillerinden Harun Tüfekçi (seçim işleri) birimlerinde başkan yardımcılığına getirildi.

BAŞKENTTE KONYA GÜCÜ

Milletvekili Selman Özboyacı yeni dönemde AK Parti Tanıtım ve Medya Başkan Yardımcılığı görevini üstlenirken Milletvekili Ziya Altunyaldız da partisinin Dış İlişkiler Başkan Yardımcısı olarak görevlendirildi. Altunyaldız ile birlikte Milletvekili Tahir Akyürek ve Orhan Erdem de TBMM komisyonlarında önemli görevleri ifa ediyor. Mustafa Akış ve Ayşe Türkmenoğlu da Cumhurbaşkanı Başdanışmanı olarak Külliye’de görev yapıyor.

BÜROKRASİDE DE ETKİNİZ

Bununla birlikte Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan başta olmak üzere bürokraside de Konya’dan önemli isimler görev alıyor. Başkentte hiç olmadığı kadar güçlü bir pozisyonda yer alan Konya bu tarihi fırsatı iyi değerlendirerek özellikle merkezi yatırımları alma noktasında avantajlı konumda yer alıyor. Siyasetçiler, bürokratlar, sivil toplum kuruluşları ve meslek örgütlerinin “Birlikte Konya’yız” sloganı ile şehre yeni kazanımlar sağlaması ümit ediliyor.  

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum