Büyük Sıfırlama ne zaman?

Büyük Sıfırlama ne zaman?

BBN Türk TV’de küresel güçlerin koronavirüs pandemisi ile birlikte dünyayı sıfırlamak ve yeni bir ekonomi düzenine geçmek istediği iddiasında bulunan “Büyük Resim” programı konukları, “Koronavirüsü bahane ederek dünyaya reset atmak istiyorlar” dediler

BBN Türk TV’nin büyük ilgi gören programlarından “Büyük Resim”de bu hafta yine birbirinden ilginç konular gündeme taşındı. “IMF'nin yeni bir ''Bretton Woods'' çıkışı ne anlama geliyor?”, “Dijital paraya geçişte son aşamaya mı gelindi?”, “Koronavirüs, küresel sistemi sıfırlamanın bahanesi mi?”, “Dünya Merkez Bankaları İsviçre'den nasıl kontrol ediliyor?” ve  “ABD seçimlerini Trump kazanırsa FED'e el mi koyacak?” sorularına cevap arandığı Erkan Trükten’in moderatörlüğündeki programın konukları Ramazan Kurtoğlu ve Murat Akan ayrıca ülke ve dünya gündemi değerlendirildi.

PANDEMİ DÜNYAYI DİZAYN VE SIFIRLAMA İÇİN FIRSAT

Koronavirüste ikinci dalga ile ekonomileri çökertmek ve yeni bir küresel para sistemi kurmak istenildiğinin altını çizen Stratejist Murat Akan,  “Kişisel hijyenik tedbirlerimizi alalım takdir Allah’tandır. Bu virüsü köpürtüp ikinci dalga dedikleri şey ekonomileri tamamen batırıp yeni bir küresel para sistemi kurmak amacındalar. Dünya Ekonomik Forum Başkanı Klaus Schwab, ‘Koronavirüs pandemisi dünyayı yeniden dizayn etmek ve sıfırlamak için fırsattır. Aynı şeyi IMF Başkanı da söylüyor. Demek ki bunlar komplo teorisi değil. Koronavirüsü bahane ederek dünyaya reset atmak istiyorlar. Hatta bunun için ‘Büyük Sıfırlama’ diye kitap yazmışlar. Ekonomiyi de parayı da sosyal hayatı da sıfırlayacaklar. Koronavirüs ile ilgili terimlere iyi bakın. Hep bir merkezden çıkıyor. Mesela ‘yeni normal.’ Bir merkezden çıkıp tüm dünyaya yayılıyor. Hatta geçmiş dönemli yayınlara bakıldığında insanların yavaş yavaş yeni düzene hazırlandığını gözlemliyoruz. Mart 2018’de Dijital Paraya Geçiş Raporu hazırlamış. Ekim 2018’de de Dünya Bankası’nın resmi web sayfasında korona test kitlerinin tanıtımı var.  Uluslararası Ödemeler Bankası (BIS) 9 Ekim tarihli yeni raporunda ise 7 Merkez Bankasının İsviçre’de aldığı kararları yayımladı. 26 sayfalık raporda yeni dijital paraya geçiş vurgulanıyor. Adım adım dijitale geçiş savunuluyor. Nakit para ile dijital paranın birebir değiştirilmesi öngörülüyor. Nakit para ile yapılacak her işlem dijital para ile yapılacak ve ödemelerde ücret alınmayacak. 7 x 24 kullanıp imkanı ile sistemi cazip gösteriyorlar. 2022’nin sonunda bu sistemin altyapısının bitmiş olmasını istiyorlar. Kripto para sistemi şifreli ve kimin kime gönderdiği belli olmuyor. Bunun için özellikle terör örgütleri bu sistemi kullanıyor. Özellikle bütün ülkelerde yasal olmayan paraların yurtdışına transferi de Bitcoin ile olmuştur. Zaten Bitcoin asıl geçilecek kripto paranın denemesidir. Bitcoin ile deney yaptılar” dedi.

SANAL PARANIN ARDINDAN DÜNYA SIFIRLANACAK

İsviçre Merkezli Uluslararası Ödemeler Bankası (BIS)’nın merkez bankalarını nasıl yönettiğine ilişkin tespit ve değerlendirmelerde bulunan Ekonomist Ramazan Kurtoğlu ise, “Merkez bankaları İsviçre’den yönetiliyor. Sanal para uygulaması 20 yıldır var. Kenya’da bir muz ticaret şirketinin kurduğu M-Pesa yöntemi ile 20 yıldır mobil para sistemi kullanılıyor. Kenya pilot bölgedir. Önümüzdeki 10 yıl içerisinde özellikle de 2025’e kadar İsveç, Norveç, Danimarka, Güney Kore ve Hindistan dijital paraya geçecek. Dünyadaki bütün kavgaların A’sı paradır. Çok para ve güzel kadın hep manipüle edilir. Kendi haline bırakılmaz. Sanal parayı oturttuktan sonra dünyayı sıfırlayacaklar. Elinizde ne varsa onunla kalacaksınız. İki öküzünüz varsa elinizde o kalacak. Tarihte en meşhur köleler Bilal-i Habeşi ve Romalı Spartaküs’tür. Bu günkü insanlar modern dünyanın köleleri olarak onlardan daha feci durumdayız” diye konuştu.  
Kurtoğlu, eskiden ülkelerin yıllık büyüme üzerinden değerlendirildiğini ancak yeni dönemde ülkelerin satın alma kapasiteleri ile değerlendirmeye tabi tutulduğuna da dikkat çekerken, “Çünkü ülkeleri, devletleri, şirketleri ve hane halkını borç altına soktular. Analizlerini de buna göre yapıyorlar. İnsanımız bu herc-ü merce giderken Fatma Teyze ve Muharrem Amca da ümitsizliğe kapılmasın. Öncelikle farkında olmak gerekir. Yani bilmek lazım. Bilmek için ise Kur’an’ın iki ayetini oku ve okuduktan sonra Kur’an’ın bütünündeki aklı kullanmak gerekir. Bunlar şeytanın temsilcisi ama esas problem insanın aymazlığıdır. Dönüp dolaşıp eğitime geliyoruz. İnsan beyni sağ lop ve sol lop diye ikiye ayrılır. Sağ lop vatanseverlik, inanç, estetik ve ahlak üzerinedir. Sol lop ise gördüğüne kokladığına teşne olmuş adeta matematik bir beyin tarafıdır. Ama 2. Dünya Savaşı sonrası bütün dünyadaki eğitimler sol lop ağırlıklıdır. Yani sağ loptaki estetik anlayış köreltiliyor. Sol loptaki eğitimle de insanlık aymaz bir hale geliyor” dedi. Kurtoğlu önümüzdeki sürece ilişkin de değerlendirmeler yaparken şöyle konuştu:“Koronavirüs hadisesi ile birlikte patlayan dünyadaki itiş kalkışın belli merkezleri var. Dünya aslında para sistemini bundan sonra kimin yöneteceğinin kavgasını yaşıyor.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.