CHP İl Başkanına soruşturma

CHP İl Başkanı Barış Bektaş, açtıkları pankart dolayısıyla kendisine başlatılan soruşturmayla alakalı olarak, “ 20 yıldır avukatım böyle bir suç tanımı görmedim” dedi
CHP İl Başkanına soruşturma

Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanlığı binasına asılan “128 Milyar Dolar Nerede?” Yazılı pankart Cumhuriyet Başsavcılığı’nın emri ile Cumhurbaşkanına hakaret gerekçesi ile kardırıldı. Olayla ilgili CHP Konya İl Başkanı Barış Bektaş hakkında soruşturma başlatıldı. 

CHP İl Başkanına soruşturma
“20 yıldır avukatım böyle suç tanımı görmedim”


Başkan yaptığı açıklamada; “Suç unsuru bir durum yokken pankartların kaldırılması için soruşturma başlatıldı. Biz suç unsuru olduğunu düşündüğümüz hiç bir şeyi partimize asmayız. Burada bir hakaret yok. Burada bir sorun var, yetkili makamlarca cevaplandırılmasını istediğimiz bir soru var. Biz siyasi bir partiyiz ve İl başkanı olarak devletin bekası ile ilgili soru sormak bırakın hak olmayı yükümlülüğümüzdür. Bu soruyu kamu adına, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları adına, partililerimiz adına sormak durumundayız. Bu soruya da iktidar cevap vermek durumunda. Ama onun yerine baskılamayı, pankartları suç deliliymiş gibi değerlendirmeyi tercih ediyorlar. Ben 20 yıldır avukatlık yapıyor ve ceza hukukuyla ilgileniyorum. Böyle bir suç tanımı ömrümde görmedim. Avrupa İnsan Hakları ülkeyi yönetenlere rencide olacak eleştiriye katlanmak durumundadır diyor. Ama burada öyle bir durum olmadığı gibi kişiye atıf da yok” ifadelerine yer verdi.

Ayşegül Ertul

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.