Furkancılar adlı yapılanmanın gerçek yüzü! O isim tutuklandı!

Tetikçilik, istismar, adam kaldırma, provokasyon...
Furkancılar adlı yapılanmanın gerçek yüzü! O isim tutuklandı!

Tetikçilik, istismar, adam kaldırma, provakosyon, vakıf adı altında faaliyetini başlayan ancak birçok suça karışan Furkancılar hakkında hazırlanan rapora ulaştı. Raporda, Vakıf adı altında faaliyetlerine başlayan Alparslan Kuytul'un birçok suça karışan bir yapılanmaya liderlik ettiği ortaya çıktı. Alparaslan Kuytul, Adana'da doğduktan sonra ilk ve orta öğretimini burada tamamladı. 1988 yılında Çukurova Üniversitesi Mimarlık ve Mühendislik Fakültesinden mezun olduktan sonra 1993 yılında Mısır'da bulunan El-Ezher Üniversitesi Şeriat Fakültesi İslam Hukuku bölümüne kaydolan Kuytul, Eğitim gördüğü esnada 1994 yılında Türkiye'de Furkan Eğitim ve Hizmet Vakfı'nı kurdu.

Türkiye'ye 1997 yılında dönüş yaptıktan sonra 1998 yılından itibaren propaganda faaliyetlerine hız veren Kuytul "Öncü Nesil" olarak isimlendirdiği düşünce ve inançlarını benimseyen bir kitle ile toplumu kendi ideolojisine göre düşündürmeyi amaç edinen ve bu yolda dini istismar etmekten çekinmeyen dar kapsamlı bir hareketi başlattı. Alparslan Kuytul'un bölgesel olarak başlattığı propaganda ve destekçi kazanma faaliyetlerinin yerini 2003 yılından itibaren ülke geneline yayılma stratejisi aldı.

8 SUÇTAN SORUŞTURMA YÜRÜTÜLÜYOR

Yapılanma, Adana ilinde yoğunlaştırdığı faaliyetlerini, her bölgenin başında ayrı bir sorumlunun bulunduğu Seyhan 1-2 ve Yüreğir 1-2 olmak üzere dört bölgeye ayırdığı, çevre ve komşu illerdeki faaliyetlerin ise doğrudan Adana merkezli olarak yürütüldüğü ortaya çıktı. Ülke genelinde teşkilatlanması bulunan diğer illere yönelik görevlendirmeler ise ilgili illerde faaliyet yürüten kişiler arasından yapıldığı belirlenirken il sorumluları ile Adana ilinde bulunan bölge sorumluları yapı içerisinde aynı üst yapıya bağlı olarak faaliyet yürüttüğü belirlendi.

Alparslan Kuytul'un Adana'da kurduğu "Furkan Eğitim ve Hizmet Vakfı" yapılanmanın merkezi konumunda. Furkan vakfına ait internet sitesinde vakfın, "İhtiyaç sahibi ailelere ayni ve nakdi yardımlar yapmak, öğrencilere burs vermek, İslami sohbetler yapmak, konferans, kermes, gezi, geceler düzenleyerek halkın ihtiyacına cevap vermek üzere kurulduğu", amaçlarının ise "öncü bir nesil yetiştirmek" olduğu belirtiliyor. Ancak Furkan Vakfı'na yönelik Suç İşlemek Amacıyla Örgüt Kurma ve Yönetme, Özel Belgede Sahtecilik, Dini İnanç ve Duyguların İstismarı Suretiyle Dolandırıcılık, Kamu Kurum ve Kuruluşları vb. Tüzel Kişiliklerin Araç Olarak Kullanılması Suretiyle Dolandırıcılık, Mal Varlığı Değerlerinin Gayri Meşru Kaynağını Gizlemek, Zimmet, Güveni Kötüye Kullanma, Terör Örgütünün Propagandasını Yapmak, Silahlı Terör Örgütüne Bilerek ve İsteyerek Yardım Etme suçlarının işlendiği gerekçesiyle Adana Cumhuriyet Başsavcılığınca 2018 yılında açılan soruşturma bulunuyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.