Hac kura sonuçları sorgulama ekranı

Hac kura sonuçları sorgulama ekranı

Hac.gov.tr internet sitesi aracılığıyla Hac kura sonuçları için açıklama yapan Diyanet İşleri Başkanlığı, kesin kayıt süreci için hacı adaylarına süre tanıdı. Hac kura sonuçları sonrasında kesin kayıt kapsamında Diyanet'e hac kura ücretlerini yatıracak olan vatandaşlar, kesin kayıt işlemlerini bu şekilde tamamlayabilecek. TC Kimlik Numarası ve E-Devlet şifresi ile öğrenilebilen Hac kura sonuçları, hacı adaylarının hangi tarihlerde kutsal topraklara gideceklerine de rehber olacak. Peki, Hac kura

Gücü yeten kimsenin yapması farz olarak nitelendirilen Hac farizası için 2020 Hac kura sonuçları erişime açıldı. 2020 Hac kuraları için sonuçlar E-Devlet aracılığıyla Diyanet'in resmi sistemi üzerinden sorgulanabiliyor. Hac kuraları çekim kriterleri arasında bu yıl da katsayı uygulaması yer aldı. Katsayı sayesinde 2007 yılından bu yana Hacca gitmeyi bekleyen hacı adayları, isimlerinin Hac kura çekilişinde birden fazla kez yazılması dolayısıyla şanslarını arttırdı. Hac kura sonuçları E-Devlet aracılığıyla sorgulama ekranından öğrenilebilecek. Peki, Hac kura sonuçları 2020 TC ile sorgulama işlemi nasıl yapılacak? İşte, E-Devlet ile hac kuraları sorgulama ekranı ve 2020 yılının Hac fiyatları

HAC KURA SONUÇLARI TC İLE SORGULAMA EKRANI

Hac kura sonuçları sorgulama ekranı, Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre 2 milyon 298 bin 800 kişinin katılımıyla gerçekleşti. Hac.gov.tr üzerinden yayımlanacağı duyurulan 2020 Hac kura sonuçları, bilgisayar ortamında yapılan çekilişin ardından E-Devlet sistemine aktarıldı. Binlerce kişinin anbean takip ettiği Hac kuraları, 9 Ocak 21.00 itibariyle TC ile Hac kura sonuçları sorgulama ekranından öğrenilebildi. Hac kuraları neticesinde 'Kesin kayıt yaptırabilir' onayını alan hacı adayları, bu şekilde il müftülükleri ve acentalar aracılığıyla işlemlerini gerçekleştirebilecek.

Hac kura sonuçları için sorgulama işlemi yalnızca E-Devlet üzerinden gerçekleştirilebilecek. Bu sonuçlar, haziran ayında başlayacak ve kutsal topraklara yapılacak olan kafile gönderiminde detayları da belirleyecek.

Hac kura sonuçları ile oda tercihlerini de öğrenebilecek olan vatandaşlar, kutsal topraklara hangi tarihlerde gidecekleri konusunda kesin kayıt sonrasında bilgi sahibi olabilecek.

E-DEVLET İLE HAC KURA SONUÇLARI SORGULAMA

Hac kura sonuçları sorgulama ekranına E-Devlet üzerinden aşağıdaki linke tıklayarak ulaşabilirsiniz. Bu ekranda kura sonuçları ile birlikte kesin kayıt ile ilgili detaylar da hacı adaylarının karşısına çıkacak.

SONUÇLAR İÇİN TIKLAYINIZ.

İşte, Hac kura sonuçları sonrasında Diyanet İşleri Başkanlığı'nın yayımladığı bazı bilgiler...
2020 YILININ HAC FİYATLARI NE KADAR? 
A-Oda Tercihli Konaklama Türü

1- Mekke-Medine'de oda içinde banyo-tuvalet, buzdolabı ve bazası bulunan, asansör sayısı yeterli, lobisi geniş ve ferah, müstakil yemekhane/irşat salonu bulunan, ortak kullanım mekânları hacı sayısına göre yeterli, 2, 3 veya 4 kişilik odalarda konaklama yaptırılacaktır.

2- Mekke'de Mescid-i Haram’a en fazla 7 km. Medine'de ise Merkeziye'de veya Mescid-i Nebevi’ye en fazla 700 metre mesafede yer alan binalarda konaklama yaptırılacaktır.

3- Mekke’de hacıların otellerden Kabe’ye ulaşımları ücretsiz otobüslerle ring usulü (bazı otellerden aktarmalı ring usulü) yapılacaktır. Ulaşım hizmeti Suudi Arabistan Mekke trafik komisyonu kararı gereği 05-15 Zilhicce 1441 ( 26 Temmuz- 05 Ağustos 2020) tarihleri arasında verilememektedir.

4- Sabah kahvaltısı ve akşam yemeği tabldot usulü, öğle öğünü için kumanya paketi verilecektir.

5- Medine’de kalma süresi 4 ila 6 gün arasında planlanacaktır.

6- Konaklama süresi otel ve uçak programına göre belirlenecektir.

7- Oda tercihli konaklamalarda 4 kişilik oda kapasitesi sınırlı olup kesin kayıt hakkı kazananların kayıtları oda yeterlilik durumuna göre yapılacaktır.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.