Hastane satılacak

Konya Büyükşehir Belediyesi iştiraklerinden Belediye Sağlık Hastanesi özelleştirme kapsamına alındı. Sermayesi 12 milyon TL’den 43 milyon TL’ye çıkarılan Özel Konya Büyükşehir Hastanesi’nin satış süreci başladı
Hastane satılacak

MECLİSTEN KARAR ÇIKTI

Konya Büyükşehir Belediyesi bünyesindeki sağlık kuruluşlarını özelleştirme kapsamına aldı. Belediye  meclisi kararıyla Büyükşehir Belediyesinin % 96,33 oranında hissesine sahip olduğu Belediye Sağlık Hastanesi Anonim Şirketi ile % 23 oranında hissesine sahip olduğu Sağ-Taş Sağlık Tesisleri Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketinde kayıtlı hisseleri özelleştirme kapsam ve programına alındı.

BLOK SATIŞ OLACAK

Dün Özel Konya Büyükşehir Hastanesi’nin dün yapılan 2022 yılı olağanüstü genel kurul toplantısında da sermaye artırımına gidildi. Hastanenin 12 milyon TL olan sermayesi 31 milyon liralık artış ile 43 milyon TL’ye yükseltildi. Özelleştirme uygulaması kapsamında hastane satışı “Blok Satış” yöntemiyle gerçekleştirilecek.

DOKTORLAR TALİP OLDU!

Değer Tespit Komisyonu belirlenmesinin ardından satış işlemleri açık ihale usulü ile yapılacak ve Özelleştirme İhalesi Komisyonu Kararı’nın Belediye Meclisi’nin onayına sunulmasının ardından satış resmiyete dökülecek. Öte yandan hastanede bir grup doktorun satın alma için istekli olduğu ve bu yönde hazırlık içerisine girdiği iddia edildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum