KONYA BEKLEDİĞİ KAR YAĞIŞINA KAVUŞACAK MI?

Meteorolojinin kar uyarısının ardından Konya bölgesinde bu gece ve yarın için kar yağışı beklentisi oluşurken son tahminler olumsuz gelmeye devam ediyor. Konya beklediği kar yağışı için biraz daha beklemek durumunda kalabilir.
KONYA BEKLEDİĞİ KAR YAĞIŞINA KAVUŞACAK MI?

Mevsim normallerinin üzerinde seyreden hava sıcaklıkları yeni hafta ile birlikte yerini soğuk bir havaya bıraktı. Sıcaklık düşerken bölge genelinde sisli ve puslu havalar hakim oldu. Türkiye'nin bazı bölgelerinde özellikle de yüksek kesimlerde yer yer kar yağışı bekleniyor. Anadolu’nun bir bölümü de kar yağışından nasibini alacak. Konya için de beklenen yağışlar da kapıya geldi.
Meteoroloji verilerine göre Konya genelinde pazartesi günü yağmur ile başlayacak yağış periyodu Salı günü karla karışık yağmur ve kar yağış ile devam edecek. Çarşamba günü de kar yağışıyla birlikte eksi dereceler test edilecek. Yağışlı havanın ardından Perşembe ve Cuma günü il genelinde soğuk ve yer yer buzlanma etkili olacak.
AMATÖR HAVA TAHMİNCİLERİNE GÖRE YAĞIŞ KONYA’YI TEĞET GEÇECEK
Meteorolojinin kar yağışlı verilerinin aksine amatör hava durumu tahmincileri, kar yağışının Konya’yı teğet geçeceği görüşünde. Güncellenen verilere göre yağışlı hava siklonunun Adana-Kayseri hattından geçeceği ve Konya il merkezine kar yağışı düşme ihtimalinin giderek zayıfladığını bildiren amatör hava tahmincileri, yarın sabah saatlerinde çok hafif kar yağışı geçişinin görüleceğini, beklenen kuvvetli kar yağışı için ise yılın son günlerini beklemek gerekeceğini ifade ettiler.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.