Konya’nın gururu

Selçuk Üniversitesi Rektörü Metin Aksoy, SÜ Veteriner Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Osman Erganiş’in öncülüğünde yürütülen inaktif Covid-19 aşısı hakkında bilgi vererek çalışmanın Selçuk Üniversitesi ve Konya için gurur kaynağı olduğunu söyledi
Konya’nın gururu

REKTÖR AKSOY, BBN’E KONUŞTU

Selçuk Üniversitesi Rektörü Metin Aksoy, Faz-1 klinik çalışması için onay alınarak Ankara Şehir Hastanesi Klinik Araştırmalar Merkezinde uygulanmaya başlanan inaktif Covid-19 aşısı çalışmalarını yürüten SÜ Veteriner Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Osman Erganiş’in TÜBİTAK sponsorluğundaki Covid-19 aşısı ile ilgili bilgi verdi.

24 NİSAN’DA RESMEN BAŞLADI

Rektör Aksoy, aşının Pendik VKE, İstanbul Cerrahpaşa, TÜBİTAK MAM, VETAL A.Ş. ve birçok kurum iş birliği ile geliştirildiğine dikkat çekerek Sağlık Bakanlığının aşı komisyonu ile Ankara Şehir Hastanesi etik kurulundan izin alındıktan sonra Klinik Araştırmalar Merkezinde sağlıklı gönüllülerde Faz 1 çalışmasına 24 Nisan’da başlandığını kaydetti.

ÇALIŞMALAR DESTEKLENECEK

Rektör Aksoy yaptığı açıklamanın devamında, “Evvelki gün itibarı ile USA da Clinicaltrial.gov web sayfasında araştırma protokolü yayınlandı ve WHO listesinde Faz 1 listeye girdi. Bu çok önemli bir aşamadır. Türkiye’de neredeyse sayılı araştırmalar WHO listesinde yer almaktadır. Üniversite olarak hocamızı ve benzer bilimsel çalışmaları desteklemeye devam edeceğiz” dedi

SÜ HAK ETTİĞİ YERİ ELDE EDİYOR

Selçuk Üniversitesinin hak ettiği yeri elde edeceğinin de altını çizen Aksoy, “Artık üniversitemiz bilimsel sıralamalarda hak ettiği yeri elde etmeye başladı. Selçuk Üniversitesi, ülkemizin ve Konya’mızın gurur duyacağı, bir üniversite olmuştur. Yönetim olarak bilimsel araştırmalara 30 milyon TL kaynak aktardık ve akademisyenlerimizi desteklemeye devam edeceğiz” ifadelerine yer verdi.

Ayşegül Ertul/ ÖZEL

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.