Konya’da ulaşıma zamlı tarife!

Konya’da yeni yılla birlikte toplu ulaşım ücretleri çok uzun bir sürenin ardından zamlanacak. Ulaşıma en son zam geldiğinde motorin 6,60 TL, dolar ise 5,95 TL’den işlem görmekteydi
Konya’da ulaşıma zamlı tarife!

YENİ TARİFE 1 OCAK’TA BAŞLIYOR

Konya’da uzun yıllar aradan sonra toplu ulaşıma zam yapılacak. 1 Ocak 2023 tarihi itibariyle geçerli olacak zamların ardından öğrenci bileti 1,55 TL’den 2,50 TL’ye tam biletler ise 2,50 TL’den 4,50 TL’ye yükselecek. Aylık sınırsız abonmanlar ise öğrencilere 145, sivile ise 295 TL’den satılacak. Bu zamlarla birlikte Konya’da öğrenci biniş ücretlerine 5 yıl, sivil biniş ücretlerine ise 3 yıl aradan sonra zam uygulanacak.

MALİYETLER TARİHİ SEVİYEYE ÇIKTI

Hayat pahalılığı ve artan ücretlerle birlikte ulaşım maliyetleri arttı. Döviz kurundaki artışa bağlı olarak araç ve yedek parça maliyetinin artması, asgari ücret ve diğer ücretlerdeki artıştan kaynaklı personel maaş giderleri ve yakıt fiyatlarındaki önlenemez artışla birlikte ulaşım maliyetleri tarihi bir seviyeye çıkması zammı zorunlu kılmaktaydı.

ULAŞIMA 407 MİLYON LİRALIK YATIRIM

Konya Büyükşehir Belediyesinin toplu ulaşımda en son zam yaptığı 1 Ocak 2020 tarihinde motorin 6 lira 60 kuruş, dolar 5 lira 95 TL, euro 6,65 TL, ekmek 1 lira 10 kuruş, asgari ücret ise 2 bin 324 TL idi. Konya Büyükşehir Belediyesi yaz döneminde 407 milyon 115 bin liralık özkaynak yatırımı ile şehre 107 yeni otobüs kazandırarak filosunu büyük ölçüde modernize etmişti.

İlgili Haberler

Kaynak:BBN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
7 Yorum