KONYALI ÖĞRETMEN ÇİFTTEN GERİYE KALANLAR

KONYALI ÖĞRETMEN ÇİFTTEN GERİYE KALANLAR

Elif bebeğin 65 saat sonra mucize kurtuluşa imza attığı Doğanlar Apartmanı enkazı Konyalı öğretmen çifte ise mezar oldu. Emekliliklerini yaşamak için İzmir’e yerleşen Baştoklu çiftinden geriye yerle bir olan dairelerinden çıkan Kur’an ve hadis kitaplarıyla acı hatıralar kaldı

Doğanlar Apartmanında İzmir'de meydana gelen ve 114 vatandaşımızın hayatını kaybettiği depremde ölenler arasında Konyalı Baştoklu çifti de bulunuyor.  17 binanın yıkıldığı Bayraklı ilçesinde ikamet eden Kamil Baştoklu (65) ve eşi Türkan Baştoklu (63) çiftinin ikamet ettiği Doğanlar Apartmanı da 6,6’lık depreme dayanamayıp yıkılan binalar arasında yer aldı.

GERİYE HATIRALAR KALDI

Eski CHP Konya İl Başkanı Rahmi Baştoklu’nun kardeşi olan Emekli Sosyal Bilgiler Öğretmeni Kamil Baştoklu ve Emekli Sınıf Öğretmeni Türkan Baştoklu’nun cansız bedeni Doğanlar Apartmanı’nın enkazından çıkarılırken geriye binlerce öğrenci yetiştiren öğretmen çiftin hatıraları ve başta Kur’an ve Hadis kitapları olmak üzere çok sayıda kitap kaldı.

GÜLER YÜZLÜ ÖĞRETMEN

Acı haber yakınları ve Doğanhisarlı hemşehrileri başta olmak üzere öğretmen çiftin mesai arkadaşlarını ve kendilerini örnek alıp “öğretmenlik” mesleğini icra edip “Bu mesleği seçmemizde en büyük etken güler yüzlü Türkan öğretmenimizdi” diye paylaşımlar yapan öğrencilerini derinden yaraladı. Ailenin tek kızı Diyetisyen Melike Hanım da acıların en büyüğünü yaşadı.

BAKAN KURUM’DAN TAZİYE

Amcasını ve yengesini kaybetmenin üzüntüsünü yaşayan eski basketbolcu, genç işadamı Çağlar Baştoklu, “Acımız büyük. Amcam ve eşi çok kıymetli, sevilen insanlardı. Mekanları cennet olsun. Süreçte bizi yalnız bırakmayan bizzat arayıp ilgilenen Çevre ve Şehircilik Bakanı Sayın Murat Kurum’a, İzmir ve Konya Büyükşehir Belediyesi yetkili ve görevlilerine teşekkür ediyoruz” dedi. 

MUCİZE YAŞANMIŞTI

Depremin yerle bir ettiği öve çok sayıda ölümün yaşandığı Doğanlar Apartmanında mucize kurtuluşlar da yaşanmıştı. Depremden 23 saat sonra Ege Üniversitesi Emel Akın Meslek Yüksekokulu Öğretim Üyesi Doç. Dr. Seher Dereli Perinçek ile üç çocuğu (biri hastanede hayatını kaybetti) enkazdan çıkarılmış, ailenin en küçük ferdi Elif de hayata tutunmayı başarıp tam 65 saat sonra  çıkarılmıştı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.