Leman’ın provokasyon çizimine Konya’dan sert tepki

Karikatür dergisi Leman’ın Konya’daki 7 kişinin katledilmesi olayının ardından yaptığı provakatör kapağa birçok kesimin yanı sıra Konya’dan çok sert tepkiler geldi.
Leman’ın provokasyon çizimine Konya’dan sert tepki

Konya’nın merkez Meram ilçesinde 30 Ağustos günü husumetli iki aile arasındaki olay nedeniyle Dedemoğlu ailesinden 7 kişi katledilmişti. Olayın Türkiye’de şok etkisi yaratmasının ardından, husumetli iki aile arasındaki gerçekleşen bu vahim olay bazı çevreler tarafından Kürt-Türk çatışması olarak yansıtılmaya çalışıldı. Birlik ve beraberlik ve Hz. Pir’in şehri Konya, Kürt-Türk çatışmasının başlaması için yapılan tüm provakasyonları kardeşliğini göstererek püskürtü. Olayından 6 gün geçmesine ve tüm gerçeklerin ortaya çıkmasına rağmen daha önce de birçok tartışmalı karikatür yapan Leman dergisi bu sefer bu elim olayı provakatif çizimle kapağına taşıdı.

KONYA’DAN SERT TEPKİ

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Konya Milletvekili Leyla Şahin Usta, Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay ve tüm siyasiler tepki gösterdi. Usta, yaptığı paylaşımda; “Hiç kimse Konya’mıza, Mevlana’mıza ve değerlerimize asılsız bilgilerle alçakça hakaret edemez. Leman Dergisi’nin bu hadsiz saldırısının hesabını hukuki olarak sonuna kadar soracağız.” Dedi

Altay da, “Bir dergi kapağı gördüm. Hazreti Mevlana ve yanında kin kusan birinin karikatür çizimi. Mesele Konya olunca edepsizlik, ahlaksızlık ve karektersizlikte sınır tanımıyor utanmazlar. Ne desek az kalıyor. Konya ve değerlerimizin hakkını hukuki yollardan sonuna kadar savunacağız.” Diyerek tepki gösterdi.

Servet R. Çolak 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.