Lisanslı depoculukta yeni hedef 10 milyon ton

Lisanslı depoculuğun öneminin her geçen gün arttığına dikkat çeken LİDAŞDER Başkanı Serdar Genç, “Türkiye olarak, stratejik öneme sahip hububat, artırmamız ve olağanüstü haller için yeterli stok taşımamız gerekiyor" dedi.
Lisanslı depoculukta yeni hedef 10 milyon ton

SEKTÖRÜN 2023 HEDEFİ 10 MİLYON TON
Tarım Ürünleri Lisanlı Depo ve Yetkili Sınıflandırıcı Şirketleri Derneği (LİDAŞDER) Yönetim Kurulu Başkanı Serdar Genç, tarımsal üretimin devamlılığı ve yeterli stok için depolamanın önemine vurguladı. Türkiye’de lisanslı depoculuk faaliyetlerinin hızla yaygınlaştığının da altını çizen Genç, 8,9 milyon tona ulaşan kapasitenin 2023’te 10 milyon tona ulaşacağını altını çizdi.
HUBUBAT STOĞU STRATEJİK ÖNEME SAHİP
Pandemi ve halen devam eden Ukrayna-Rusya savaşı süreçlerinin tarımsal ürünlerde kendine yeterlilik ve yeterli stok bulundurmanın önemini bir kez daha gösterdiğini belirten Genç, “Türkiye olarak, stratejik öneme sahip hububat, bakliyat ve yağlı tohumlar üretimini artırmamız ve olağanüstü haller için yeterli stok taşımamız gerektiğine inanıyorum. Yani üretmeliyiz ve depolamalıyız” dedi.
167 ŞİRKETTEN 23 MİLYAR LİRALIK YATIRIM
Risk ve belirsizliklerin hakim olduğu, yatırım ve işletme maliyetlerinin yüksek olduğu bu dönemde lisanslı depoculuk sektörün 23 milyar TL yatırım yaparak, ülkemizin gıda güvenliğinin sürdürülmesi için büyük katkı sağladığının da altını çizen Başkan Genç, devletin destek ve teşvikleriyle bugün itibariyle 167’si aktif olmak üzere 290 şirketin lisans sahibi olduğunu belirtti.

dep.jpeg
“KATKI SAĞLAYAN HERKESE TEŞEKKÜR EDERİM”
“Lisanslı depoculuğun bu seviyelere ulaşmasında emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz” diyen Başkan Genç, “Bu süreçte yaşanan sorunların çözümüne yönelik derneğimizin görüş, talep ve önerilerine çözüm üreten ve her zaman yanımızda olan Ticaret Bakanlığına; verilen yatırım kredisi, vergi muafiyetleri, depo kira, nakliye gibi destek ve teşviklerle lisanslı depoculuğun bu seviyelere ulaşmasını sağlayan Hazine ve Maliye Bakanlığı ile Tarım ve Orman Bakanlığına; Alımlarını lisanslı depolar üzerinden yaparak, çiftçilerimize ve lisanslı depolara katkı sağlayan Toprak Mahsulleri Ofisi Genel Müdürlüğüne; Elektronik Ürün Senetlerinin elektronik ortamda satışı yoluyla tarımsal ürün ticaretinde çığır açan Türkiye Ürün İhtisas Borsasına; Lisanslı depoculuk faaliyetlerinin güvenli bir ortamda sürdürülmesini sağlayan Merkezi Kayıt Kuruluşu ve Takasbank’a; Lisanslı depolardaki ürünlerin kredilendirilmesi ve sigortalanması konusunda destek olan tüm banka ve sigorta kuruluşlarına; Ürünlerin analiz ve sınıflandırılmasını sağlayan Yetkili Sınıflandırıcılara; Başta çiftçilerimiz olmak üzere lisanslı depolara ürün teslim eden tüm mudilere çok teşekkür ederim. Risk ve belirsizliklerin hakim olduğu, yatırım ve işletme maliyetlerinin yüksek olduğu bu dönemde 23 milyar TL yatırım yaparak, ülkemiz gıda güvenliğinin sürdürülmesi için hizmet veren buradaki tüm lisanslı depo yatırımcılarını kutluyorum, teşekkür ediyorum. 2007 yılında Uzun Süreli Kiralama Garantisi kapsamında lisanslı depoculuk sürecini başlatan tüm TMO yöneticilerine de çok teşekkür ederim” dedi.

Kaynak:BBN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.