Milli Savunma Üniversitesi Kara Astsubay Meslek Yüksekokulunda mezuniyet töreni

Milli Savunma Üniversitesi Balıkesir Kara Astsubay Meslek Yüksekokulu yerleşkesinde 18'inci dönem 940 astsubay çavuş için mezuniyet töreni düzenlendi.
Milli Savunma Üniversitesi Kara Astsubay Meslek Yüksekokulunda mezuniyet töreni

Milli Savunma Üniversitesi Balıkesir Kara Astsubay Meslek Yüksekokulunda mezuniyet töreni düzenlendi. Merasimde konuşan Milli Savunma Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Afyoncu, "Biz şahsımız ve öğrencilerimiz, sadece Türkiye Cumhuriyeti'ne bağlıyız. Onun dışındaki hiçbir bağlılığı kabul etmiyoruz. Atalarımızda olduğu gibi devlete bağlılığımız tam olacaktır." dedi.

Milli Savunma Üniversitesi Balıkesir Kara Astsubay Meslek Yüksekokulu yerleşkesinde 18'inci dönem 940 astsubay çavuş için gerçekleştirilen tören, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Daha sonra Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar'ın mesajı okundu.

Törende açılış konuşmasını yapan Balıkesir Kara Astsubay Meslek Yüksekokulu Komutanı Tuğgeneral Mahmut Büyükcingi, diploma alan öğrencilere seslenerek "Askerliğin temelinin disiplin ve mutlak itaat olduğu gerçeğini ve silah arkadaşlığının kutsiyetini her zaman hatırlayın. Okula başlarken ettiğiniz yemin hayat boyu rehberiniz olsun. Şehit emaneti olan bayrağımız onurunuz. Sancak şerefiniz. Silah namusunuz olsun." dedi.

Daha sonra konuşan Milli Savunma Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Afyoncu, 2016'dan bugüne kadar 34 bin subay, astsubay ve kurmay subayın üniversitelerinden mezun olduğunu, mezunların halihazırda kara, hava ve denizde Türk Silahlı Kuvvetleri başarıları için ter döktüklerini ifade etti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.