RİSK ARTIYOR

RİSK ARTIYOR

Türkiye’de Covid-19 tablosu yeniden artış eğilimine dönerken Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’dan mevsimsel grip uyarısı geldi: “Koronavirüs bir de grip üzerinden yayılırsa baş etmek zorlaşır.”

YÜZDE 87.4’Ü İYİLEŞTİ

Çin'in Wuhan kentinden dünyaya yayılan ve Türkiye’de de ilk kez 11 Mart’ta görülen koronavirüs salgınına karşı mücadele hız kesmeden devam ediyor. Günlük vaka sayısı 2 bin sınırına dayanan Türkiye’de 3 Mayıs'ta yüzde 46,07 olan aktif vaka oranı son 24 saatte yüzde 9,84 oldu, hastaların iyileşme  oranı ise yüzde 87,48 olarak açıklandı. Dünya genelinde ise bu oran yüzde 75,41.

RİSK ARTIYOR

YENİ YASAKLAR YOK

Avrupa’da artan vaka sayılarına karşı yeni tedbirler devreye alınırken Türkiye ise mücadeleyi mevcut tedbirlere daha sıkı bağlı kalarak sürdürmeye devam edecek. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, “Türkiye için herhangi kısıtlama düşünmüyoruz. Bu, hiç olmayacağı anlamına gelmez. Artış olmaması için vatandaşların özellikle maske noktasında hassasiyet göstermesi lazım” uyarısında bulundu.

KOCA’DAN GRİP UYARISI

Mevsimsel grip için de uyarıda bulunan Bakan Koca, “Yaza nispetle oldukça riski olan sonbahar aylarına girdik. Önümüz kış. Artık vaktimizin çoğu kapalı alanlarda geçecek. Sonbahar ve kış koronavirüs için fırsat ayları olacak. Koronavirüs bir de girip üzerinden yayılırsa salgınla mücadele etmek zorlaşır. Aynı tedbirlerle ikisinden de korunabilirsiniz” diye konuştu.

RİSK ARTIYOR

HENÜZ SINAV BİTMEDİ

Tüm Türkiye’de olduğu gibi son günlerde Konya’da da tablo yeniden yükseliş eğilimine geçti. Tedbirlere sıkı sıkı bağlı olmanın önemini vurgulayan İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Mehmet Koç, “Bu mücadelede herkes aynı kararlılıkla ve hiç bir gevşemeye mahal vermeden sorumluluklarını yerine getirmeli. Pandemi ile yaptığımız sınavda başarı kazandık ama sınavımız henüz bitmedi” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.