Sahada ve masada güçlüyüz

Sahada ve masada güçlüyüz

BBN Türk TV’de “Son Durum” programında gündemi değerlendiren Özteke ve Damga, kurulan düzene başkaldırdığı için her taraftan saldırıya uğrayan Türkiye’nin hem sahada hem de masada güçlü bir pozisyonda olduğunu vurguladılar

BBN Türk TV’de “Son Durum” programına imza atan BBN Medya Grup Başkanı Uğur Özteke ve BBN Türk TV Genel Yayın Yönetmeni Fahrettin Damga, gündemi yorumladı. İlk olarak Cumhuriyet’in 97. Yılı kutlamalarını değerlendiren Özteke ve Damga ardından ABD’nin S-400 konusundaki tehditleri ve Fransa başta olmak üzere Batı’da artan İslamofobi’yi konuştular.

“Türkiye olarak sahada ve masada güçlüyüz”  mesajının verildiği programda açıklamalarda bulunan Özteke, “ABD önce kendi iç işlerine bakmalı. Zira tükendiler. SSCB gibi olacak. Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ne bugüne kadar her istediklerini yaptırdılar. Çünkü bizim o gün ayakta durabilme gücümüz yoktu. Ancak son dönemde artık ister silahla ister ekonomiyle tehdit etseler de, denenmiş ve denenebilecek her türlü uygulamayı Türkiye’de denemiş olsalar da durum değişmiştir. 97 yıldır bu ülkeyi bölmek için bu topraklarda her şeyi yaptılar; ancak bu millet hâlâ dimdik ayakta. Biz kendi alın terimizle, özkaynaklarımızla ayakta durmaya çalışıyoruz. Bugün 7 düvelden saldırı var. Her noktadan saldırıyorlar. Biz ülke olarak içeride eleştirilerimizi yapalım ama dışarıya karşı tek yumruk olmayı da bilelim. Fransa’nın yaptığı iğrençliğe bakar mısınız? Gelin birlik olalım. Fransa’ya şirin gözüküp de ne elde edeceksiniz?” dedi.

SİZ BU YETKİYİ NEREDEN ALDINIZ?

Fransa’da İslam’ı kontrol altına almak amacıyla  “Fransa İslam’ı” adı altında girişimlerde bulunduğunun altını çizen Özteke, “Siz bu yetkiyi nereden aldınız? Adına ne koyarsanız koyun, bilmediğiniz, yaşamadığınız, mensubu olmadığınız bir din hakkında nasıl söz sahibi olabilirsiniz? Bu işten ekonomik olarak da zararı en çok kendileri çekecek. Kendi insanına sahip çıkmayan Fransa dağılmaya mahkumdur. Emeklisinden çalışanına haklarını alabilmek için sokağa dökülmüş insanlarını polis zoruyla toparlayamayan Fransa’nın durumu ortadadır. Macron iç politikadaki başarısızlığı örtmek için hedef şaşırtmaktadır” diye konuştu. 

TÜRK-İSLAM YAPICI, BATI YIKICI BİR MEDENİYETTİR

BBN Türk TV Genel Yayın Yönetmeni Fahrettin Damga ise, “Biz Türk İslam medeniyeti olarak hep yapıcı olduk. Batı ise yıkıcıdır. Bugüne kadar 145 milyon Amerikan yerlisi katledildi ama adamlar bize ‘katliam yaptınız’ diyor. Bu kadar da arsızlar. Bizim tarihimizde, geçmişimizde, medeniyetimizde katliam yoktur. Düşküne vurmak yoktur. Kadına kıza el kaldırmak, ‘aman’ diyene vurmak yoktur” derken, Fransa’nın şimdi de evrensel bir din üzerinde yeni oluşumlar yapmak için uğraştığının altını çizdi. Damga, “Sen evrensel bir dini kendine çevirmeye çalışıyorsan, Müslüman ülkeler de kendi ülkelerindeki diğer dini oluşumlarda tasarruf mu yapsın. Kendi Hristiyanlarını mı oluştursun?” dedi.

Türkiye’ye yönelik saldırılara da arı bir parantez açan Damga, “Erdoğan bunların kurduğu düzene başkaldırdığı için, Türkiye bağımsız bir ülke olduğu için hedeftedir” değerlendirmesini yaptı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.