Sıkı tedbir

Vaka sayılarının düşmesi için bu kez iş sıkı tutuluyor!
Sıkı tedbir

Artan vakalar nedeniyle “kısmi kapanma” dönemine girilirken süreçte denetimler daha sıkı ve yoğun yapılacak. Buna rağmen vaka sayılarında beklenen düşüş olmazsa bayrama “tam kapanma” yolda

YOĞUN DENETİM VAR

Kısmi kapanma sürecinde Türkiye genelinde "yoğunlaştırılmış dinamik denetim" uygulamasına geçildi. İçişleri Bakanlığı’nın yayımladığı genelge uyarınca denetimlerin odak noktası, sokağa çıkma kısıtlamaları, şehirlerarası seyahat kısıtlaması, konaklama tesislerine dair tedbirler ve iş yerlerinin açılış-kapanış saatlerine uyulması hususları oluşturacak.

Sıkı tedbir

ARAÇLAR DURDURULACAK

Bu kapsamda tam gün sokağa çıkma kısıtlaması uygulanacak hafta sonları başta olmak üzere sokağa çıkma kısıtlaması uygulanan süre ve günlerde yoğun denetimler gerçekleştirilecek. Şehirler arası seyahat edilen tüm araçlar durdurularak, içerisinde bulunan kişilerin seyahat izin belgelerinin olup olmadığı kontrol edilecek.

 İŞYERLERİ 18’DE KAPANACAK

Sokağa çıkma kısıtlaması tedbirine yönelik denetim faaliyetlerinde, şehirlerin önemli cadde, bulvar ve meydanları, toplu ulaşım noktaları ile market ve bakkal gibi iş yerlerinin çevresinde denetim faaliyetleri yoğunlaştırılacak. Kısıtlamadaki sürelere uymak için tüm iş yerlerinin (istisna getirilenler hariç) hafta içi günlerde saat 18.00'de kapanması sağlanacak.

Sıkı tedbir

BİR SONRAKİ AŞAMA TAM KAPANMA

Ülke genelinde 2 haftalık sürede vaka sayılarında istenilen düşme yaşanmazsa Ramazan Bayramı’nda 9 günlük tam kapanma seçeneği masaya getirilecek.  Uzmanlar, “ Vakalar düşmezse bundan bir sonraki aşama AVM'lerin, kuaför, berber salonlarının kapatılması, okula giden çocukların (8 ve 12'nci sınıflar ile okul öncesi) artık hiçbirinin okula gitmemesi, özel sektör ve kamuda çalışma ile ilgili kısıtlamanın iyice arttırılması gibi bileşenler söz konusu olabilir" şeklinde konuşuyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum