TARİHİ FIRSAT

TARİHİ FIRSAT

Medeniyetlere ev sahipliği yapan Konya ve Karaman bürokraside altın çağını yaşıyor. Kabinedeki üç bakanı ile tarihi bir fırsatı yakalayan bölge kalkınmada yeni bir sayfa açacak

BÜROKRASİDE ALTIN ÇAĞ

Ekonomideki küresel daralmaya rağmen özellikle dış ticarette başarı üstüne başarı kaydeden ve Cumhuriyet tarihinin ihracat rekorlarını kıran Konya-Karaman bölgesi, siyasetteki güçlü kozlarıyla yeni başarılara yelken açmaya çok yakın. Geçmişte Selçuklu’nun baş şehri olarak ülke yönetiminde söz sahibi olan Konya ve Karaman artık bürokraside Cumhuriyet tarihinde hiç olmadığı kadar güçlü…

KABİNEYE ÜÇÜNCÜ BAKAN

Kabinenin en başarılı isimlerinden Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum ve Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca’nın ardından Karamanlı deneyimli siyasetçi Lütfi Elvan da Hazine ve Maliye Bakanı olarak Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nin A takımındaki yerini aldı. Bakanların yanı sıra müsteşarlıklar, YÖK, ÖSYM, HSYK ve çeşitli genel müdürlüklerde bölgeden birçok bürokrat görev yapıyor.

TARİHİ FIRSAT KAÇMAMALI

Konya-Karaman (TR52) Bölgesi bürokrasideki bu gücünü doğru yatırım ve projelerle taçlandırarak tarihi fırsatı iye değerlendirmek amacında. Tarım ve gıdanın ana merkezi olan özellikle otomotiv yan sanayi ve gıdaya bağlı sanayi alanında da son yıllarda önemli bir ivme yakalayan bölge; rekabet gücünü artırmak için yüksek teknoloji yatırımlarıyla dışa bağımlılığı azaltıp her alanda zirveye ulaşmak amacında.

PARLAYAN YILDIZI OLACAK

Verimli ovalar, KOP ile günden güne artan tarımsal sulama ağı ile tarımda büyük potansiyele sahip TR52 bölgesi ayrıca kara, hava ve demiryolu ile ulaşımdaki çeşitliliği, lojistik merkez, ASELSAN ve savunma sanayi yatırımları, büyük ekonomik sermayeli yatırımcıları, insan kaynağı ve nitelikli iş gücü noktasındaki zenginliği ve güçlü OSB’leri ile var olan mevcut potansiyelini bürokratik destek ile desteklenirse yeni dönemin yıldızı olacak.

BBN Medya Grup Başkanı Uğur Özteke'nin konuyla ilgili yazısı için tıklayınız 

Demek ki Bit Pazarına Hâlâ Nur Yağıyor

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.