Türkiye’nin geleceği Kanal İstanbul

BBN TÜRK TV’de yayınlanan Ceviz Kabuğu programında Kanal İstanbul konusu Türkiye'nin gündemine oturarak, gündemi salladı
Türkiye’nin geleceği Kanal İstanbul

BBN Türk TV’de her Pazar ilgiyle takip edilen ekran klasiği Ceviz Kabuğu’nda bu hafta bir ilk yaşandı. 27 yıldır programın moderatörlüğünü yapan Dr. Hulki Cevizoğlu bu kez konuk sandalyesine oturdu. Defne Sarısoy'un moderatörlüğünde tam 5 saat süren ve “#KanalİstanbulCevizKabuğunda” hastagi tam 12 milyon görüntüleme alan programda Kanal İstanbul Projesi, Montrö Boğazlar Sözleşmesi ve sözde Ermeni Soykırımı konusu ele alındı.

KANAL İSTANBUL’A EVET RANTA HAYIR

CHP’nin Kanal İstanbul Projesine karşı olmaması gerektiğini ve bu projenin Türkiye’nin geleceği olduğunu dile getiren Dr. Cevizoğlu, Kanal İstanbul Projesi’nin önemini ve geleceğini anlattı. Cevizoğlu, “CHP, Kanal İstanbul’a ‘evet’, ranta ‘hayır’ demeli. Uzaya gidiyorsak bilimsel gücümüzü tüm dünyaya gösteriyoruz demektir. Kanal İstanbul’u yapmak da ABD ve Rusya’ya karşı teknik güç kazanmaktır” diye konuştu.

2 MAYIS CEVİZ KABUĞU FULL YAYIN 

“KANAL İSTANBUL GÜÇLÜ BİR TÜRKİYE İÇİNDİR”

Levent Ersin Orallı da, “Temel olarak 24 bin geminin geçişi için bir boğaza sahibiz. Şimdi son 10 yıl ortalaması 48 bin civarında gemi geçiyor. Kanal İstanbul; ne ABD ne Rusya ne de Çin içindir. Kanal İstanbul güçlü bir Türkiye için gereklidir” dedi.  Orallı, “Kanal İstanbul projesi ne zaman başlayacak” sorusuna ise “Projenin önünde hukuken bir engel kalmadı. Artık yapılabilir. Zaten yaz döneminde başlayacağı açıklandı” dedi.

BBN Türk TV’de yayınlanan Defne Sarısoy'un moderatörlüğündeki Ceviz Kabuğu’nda Hulki Cevizoğlu, Dr. Levent Ersin Orallı, Doç. Dr. Ergenekon Savrun, Kanal İstanbul Projesini, Montrö Boğazlar Sözleşmesini ve sözde Ermeni Soykırımı yalanlarını yorumladılar

BBN’DE ANADOLU MEDYASI OLARAK GÖREV YAPIYORUZ

Deneyimli gazeteci Dr. Hulki Cevizoğlu’nun 27 yıldır maderatörlüğünü yaptığı Ceviz Kabuğu programında bir ilk oldu ve Cevizoğlu bu haftaki programına konuk olarak katıldı. Çok önemli konuların konuşulduğu BBN Türk TV’deki Ceviz Kabuğu programının moderatörlüğünü ise Defne Sarısoy yaptı. Kanal İstanbul Projesini, Montrö Boğazlar Sözleşmesi ve sözde Ermeni Soykırımı konularının konuşulduğu program 5 saat sürdü. Programda ilk olarak ABD Başkanı Joe Biden’in ‘Soykırım’ ifadesi değerlendirildi. Dr. Levent Ersin Orallı, Sözde Ermeni Soykırımı ile ilgili gelişmeleri anlattı. Doç. Dr. Ergenekon Savrun ise ABD’nin yaptırım kararlarını yorumladı.  Hulki Cevizoğlu, “Batının tarihi korsanlık tarihidir. Atilla İlhan; “Türk medyası Türk değildir” diyordu. İstanbul’un işgalinde satılmış bir İstanbul medyası vardı. Anadolu’da Kuva-i Milliye medyası vardı. Şimdi de BBN TV’de Anadolu medyası olarak görev yapıyoruz” dedi.

ERMENİ SOYKIRIMI YALANI VE NOBEL ÖDÜLÜ

Cevizoğlu; Arnold Toynbee’nin Hatıralar Tanıdıklarım kitabının İngiliz istihbaratı tarafından yazdırıldığını ve bunu kanıt olarak dünyaya sunulduğunu söyledi. Cevizoğlu, 1915 yılında Ermenistan’ı kurmaya çalışan İngilizlerin ve ABD’nin bugün ‘Soykırım’ diyeceğinin altını çizen Cevizoğlu; ABD’li General Harvard’ın raporunu açıkladı. Hulki Cevizoğlu, sözde Ermeni Soykırımı yalanlarının Nobel Ödüllerinde de parlatıldığını yorumlayarak, “Nobel Ödülü 1 milyon dolarlık bir ödül. Türkiye, uluslararası çapta 5 milyon dolarlık bir ödüllü program yapsın. Uluslararası ödüle 100 milyon dolar bağlansın. Bunu yaparsak Nobel Ödüllerinin peşinden kimse gitmez. O zaman ‘Türkiye Ermenileri katletti’ diyen Orhan Pamuk gibi roman dalında Nobel Ödülü alan kimse çıkamaz” diye konuştu.

“MONTRÖ BOĞAZLAR SÖZLEŞMESİ RUSYA’NIN İŞİNE Mİ GELİYOR?”

Ceviz Kabuğu programında Montrö Boğazlar Sözleşmesi de tüm yönleriyle ele alındı. Dr. Hulki Cevizoğlu, Orallı ve Sargun konuşmalarında, Türkiye’nin savaş anında boğazlardan istediği gemiyi geçirme hakkına sahip olup olmamasını tartıştı. Orallı, Montrö Boğazlar sözleşmesinin imzalandığı zamanı anlatarak, “Avrupa’da sözleşme; ‘Türk kilidi’ olarak nitelendiriliyor” dedi.

“BİZ, RUSYA’NIN KAPI BEKÇİSİ MİYİZ?”

Programın akışında farklı bakış açılarıyla dikkatleri üzerine çeken Cevizoğlu, “biz boğazlarda Rusya’nın kapı bekçisi miyiz?” sorusuyla tartışmaları daha da alevlendirdi. Cevizoğlu, boğazların korunmasının Rusya’nın işine geldiğini anlatarak, “ABD’nin boğazlardan geçip Karadeniz’e girmemesinin karı ve zararı nedir. Biz boğazlarda Rusya’nın kapı bekçisi miyiz? Boğazlardan ABD geçmesin diyen Rusya’dır. Bu olay Rusya’nın işine yaramıyor mu?” sorularını masaya yatırdı.

Türkiye’nin geleceği Kanal İstanbul

“CHP BANA 20 YILDIR BORÇLU”

Hulki Cevizoğlu programın devamında Kanal İstanbul Projesine karşı olan CHP’yi eleştirdi. Cevizoğlu CHP’nin Atatürk düşmanlarıyla dolu bir parti olduğunu belgelerle yorumlayarak,  “CHP, Atatürk’ün partisidir söylemi yanlıştır. Bugün CHP Kemal Kılıçdaroğlu’nun partisidir. Kılıçdaroğlu, bugün yanına Atatürk düşmanlarını yanına getiren bir liderdir. Kitleler bunu eleştirmiyor. Atatürk’e küfür eden kişinin bu partide ne işi olabilir? Atatürk’e İidam fermanı çıkaran kişinin arkadaşı Ekmeleddin İhsanoğlu’nun babası. İhsanoğlu’nu bu alanda sorgulamıyoruz ama, seçim döneminde İhsanoğlu, ‘Benim idolüm babamdır’ dedi. O zaman sen de Atatürk’ün düşmanısın. Biz burada bunu eleştirmeye başlıyoruz. Bazı kişilere diyorum ki, Atatürk’e düşman olan neden CHP’den aday gösteriliyor. CHP’nin iktidara geleceğinden umutsuzum. CHP bana 20 yıldır borçlu. Ben hep CHP’ye oy verdim. Ben CHP’ye bana iktidarlık ver diye oy verdim. CHP, bana umut da iktidar da veremedi. CHP’nin yöneticilerinde büyük hatalar var” dedi.

Türkiye’nin geleceği Kanal İstanbul

“CHP, KANAL İSTANBUL’A ‘EVET’ RANTA ‘HAYIR’ DEMELİ”

Programın en çok ilgi çeken bölümü ise Kanal İstanbul projesinin enine boyuna konuşulduğu alanlar oldu. Hulki Cevizoğlu, CHP’nin Kanal İstanbul Projesine karşı olmaması gerektiğini ve bu projenin Türkiye’nin geleceği olduğunu dile getirdi. Hulki Cevizoğlu, Kanal İstanbul Projesi’nin önemini ve geleceğini anlattı. Cevizoğlu, “CHP, Kanal İstanbul’a ‘evet’, ranta ‘hayır’ demeli. Kemal Kılıçdaroğlu'na bırak diyorum, sen insanları kandırıyorsun. Bugün uzaya gideceğimizde bize ne fayda sağlayacak. Bugün biz bilimsel gücümüzü tüm dünyaya göstereceğiz. Bu bize ne fayda sağlayacak diye düşünürsek buna da karşı olmamız lazım. Kanal İstanbul’u yapmak, ABD ve Rusya’ya karşı teknik güçtür” dedi.

Türkiye’nin geleceği Kanal İstanbul

“KANAL İSTANBUL GÜÇLÜ BİR TÜRKİYE İÇİNDİR”

Levent Ersin Orallı da, “Temel olarak 24 bin geminin geçişi için bir boğaza sahibiz. Şimdi son 10 yıl ortalaması 48 bin civarında gemi geçiyor. Kanal İstanbul; ne ABD ne Rusya ne de Çin içindir. Kanal İstanbul güçlü bir Türkiye için gereklidir” dedi.  Cevizoğlu, “Amiraller, Montrö'ye sahip çıkanlar, FETÖ kumpasına karşı Kılıçdaroğlu’na karşı bildiri yayınlamalıydı. O zaman herkes bunu alkışlardı. Atatürkçüler bu olayı gördü ve şok olup sustular. Bildiriyi FETÖ’cüye karşı yayınlamalıydı.  Yıllardır Atatürk araştırması yapıyorum ve kendim Atatürkçüyüm. Atatürkçü bir ruhban sınıfı yaratarak kendilerini bir takım olaylara hakim olarak görmemesi lazım. Bu yetkiyi nerden kime göre alıyorsunuz. Atatürksüz bir Atatürkçülük yapmayın buna karşıyım. Ekrem İmamoğlu çıkmış Kanal İstanbul’a evet diyen var mı deyişince bizim karşı olduğumuzu duyunca ses çıkaramıyor. Siz Kanal İstanbul’a hayır demenin Atatürkçülük ilkesi olduğunu ortaya koyuyorsunuz. O yüzden ben evet diyorum ve Atatürkçüyüm. Eski mantıkla düşünüyorsunuz. Atatürkçülüğü bu duruma alet etmeyin diyorum” diye konuştu. Defne Sarısoy: Kanal İstanbul yapıldığı takdirde neler olacak ve şimdi ne aşamada olduklarını sordu. Orallı ise bu soruya cevabı, “Hukuken bir engel kalmadı ve artık yapılabilir” oldu. (Servet R. Çolak)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum