Yasaklar geri dönecek mi?

Yasaklar geri dönecek mi?

Kontrol altına alınmışken maske-mesafe kurallarındaki esneklikle birlikte yeniden yayılmaya başlayan virüs, “ikinci dalga” korkusu yaşatırken, tablonun böyle sürmesi halinde yasaklı günlerin de yeniden başlamasından endişe ediliyor

POZİTİF VAKA BİNİN ÜSTÜNDE

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın yaklaşık 2 haftadır peş peşe yaptığı “Virüsün yayılımı hatalı iyimserlikten kaynaklanıyor. Maske, mesafe ve temizlik kuralına uyalım” yönündeki uyarılarına rağmen vaka sayısındaki artış devam ediyor. 11 Haziran’da 987 olan yeni vaka sayısı tedbirsizlik ve rehavet neticesinde yeniden tırmanma trendi yakalamıştı.

RAKAMLAR ENDİŞELENDİRİYOR

15 Haziran’da 1592 ile haziran ayının pik değerlerine ulaşılırken son 10 günde de en düşük vaka sayısı 1192 ile 21 Haziran’da gerçekleşti. Günlük kayıp sayısı da 12’den 27’ye yükselirken, rakamlar gelecek adına endişe veriyor. “Bu virüs ne zaman bitecek?” soruları de yerini “İkinci dalga mı geliyor?” ve “yasaklar geri mi geliyor?” şeklindeki endişeli sorulara bıraktı.

BU HAFTA KISMİ YASAK VAR

Bu hafta sonu YKS nedeniyle kısmi yasaklar uygulanacak ancak kalıcı ve kapsamlı yasakların geri dönmesi ise şu aşamada düşünülmüyor. Bunun yerine koruma kurallarına tam uyulması sağlanarak dışarıda yaşamın sürdürülmesi planlanıyor. Maske-Mesafe-Hijyen kurallarına bağlı kalınması yönünde bilgilendirme çalışmaları verilip bu yönde daha sıkı adımlar atılacak.

KOCA: KURALLARA UYMALIYIZ

Sağlık Bakanı Koca, “Kurala hep birlikte uyarsak, yayılımı kontrol altına alabiliriz. Güç bizde. Virüsle maskesiz mücadele edemeyiz. İstikrarlı adımlarla, normalleşmeyi her yönüyle iyileşme sürecine çevirebiliriz. Bunun koşulu, sosyal hayatın bu dönemde belirli prensiplere sadık olmasıdır. Tedbirlere uyarak yeni vaka sayılarını azaltmalıyız” ifadelerini kullanıyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.