YouTube, Büyük Resim’e sansür üstüne sansür uyguluyor

YouTube neden haddini bilecek? BBN Türk ekranlarını ilgi ile takip edilen ‘Büyük Resim’ programının aşı ile ilgili YouTube’den yayınlanan bölümleri bir bir kaldırıldı.
YouTube, Büyük Resim’e sansür üstüne sansür uyguluyor

BBN Türk ekranlarının ilgi ile takip edilen Erkan Trükten’in moderatörlüğünde, Murat Akan ve Ramazan Kurtoğlu’nun konuk olduğu ‘Büyük Resim’ programının YouTube platformunda yayınlanan bölümlerine sansür geldi. Daha önce programda konuşulan aşı ile ilgili konulardan gelen sansürlere Erkan Trükten ve sevenleri tarafından twitterda destek yağdı. Edinilen bilgilere göre ‘Büyük Resim’ programında aşılar hakkında bilimsel kanıtlara dayanan veriler paylaşıldı.

 

YouTube bu bölümlerden birini ‘İhlal’ gerekçesiyle platformundan kaldırdı. Yapılan uzun uğraşlar sonucu YouTube aynı bölümü tekrar yayınladı. Ardından gelen ikinci sansür ise akıllara durgunluk veren cinsten oldu. Aşılarla ilgili birçok bilimsel makalenin paylaşıldığı Büyük Resim programının bir başka bölümü de  geri yüklenmemek üzere YouTube üzerinden kaldırıldı. Duruma tepki gösteren Erkan Trükten, #haddinibilyoutube hashtag etiketiyle destek istedi. Trükten’in çağrısına sosyal medyadan destekler çığ gibi büyüdü. Binlerce sosyal medya kullanıcısı Trükten’e destek vererek gerçeklerin gizlenmemesi için programların yeniden yayınlanmasını YouTube’den talep ettiler.

 

Erkan Trükten sosyal medya hesaplarından sansüre uğranan canlı yayınları da paylaştı. 

Erkan Trükten sosyal medya hasaplarından sansüre uğranan canlı yayınları da paylaştı. 
ERKAN TRÜKTEN'İN TEKPİ GÖSTERDİĞİ PAYLAŞIMI İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum