Günün Tarifi: Sandal Köfte
Köfte harcı için dana ve kuzu kıyma, yumurta, toz fındık, tuz ve baharatları derin bir kaba alın. Tüm malzemeyi iyice yoğurun ve 6 eşit parçaya ayırın. Bir parçayı yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine alın ve elinizle incelterek sandal şekli verin. Kalan parçaları da aynı şekilde hazırlayın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 10-15 dakika pişirin. Malzeme için zeytinyağını tavaya alıp, soğan ve sarımsağı soteleyin. Mantarı ilave edin ve sotelemeye devam edin. İri doğranmış ıspanak ve bezelyeyi katıp 2-3 dakika daha soteleyin. Tuz, karabiber ve pulbiber ekleyip tavayı ocaktan alın. Pişen sandal köftelerin içine bu harcı pay edin. Yeniden fırına verin ve 2-3 dakika daha pişirin. Sıcak olarak servis yapın.
MALZEMELER
-400 gram dana kıyma
-200 gram kuzu kıyma, 1 adet yumurta
-2 çorba kaşığı toz fındık, tuz
-1'er çay kaşığı kimyon, karabiber, toz kırmızıbiber
-2 çorba kaşığı zeytinyağı
-1 adet kıyılmış soğan
-1 diş kıyılmış sarımsak
-250 gram iri doğranmış mantar
-500 gram ıspanak
-1 çay bardağı haşlanmış bezelye
-Tuz, karabiber, pulbiber
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.