Günün Tarifi: Sandal Köfte

Günün Tarifi: Sandal Köfte

Sandal Köfte

Köfte harcı için dana ve kuzu kıyma, yumurta, toz fındık, tuz ve baharatları derin bir kaba alın. Tüm malzemeyi iyice yoğurun ve 6 eşit parçaya ayırın. Bir parçayı yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine alın ve elinizle incelterek sandal şekli verin. Kalan parçaları da aynı şekilde hazırlayın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 10-15 dakika pişirin. Malzeme için zeytinyağını tavaya alıp, soğan ve sarımsağı soteleyin. Mantarı ilave edin ve sotelemeye devam edin. İri doğranmış ıspanak ve bezelyeyi katıp 2-3 dakika daha soteleyin. Tuz, karabiber ve pulbiber ekleyip tavayı ocaktan alın. Pişen sandal köftelerin içine bu harcı pay edin. Yeniden fırına verin ve 2-3 dakika daha pişirin. Sıcak olarak servis yapın.

MALZEMELER

-400 gram dana kıyma

-200 gram kuzu kıyma, 1 adet yumurta

-2 çorba kaşığı toz fındık, tuz

-1'er çay kaşığı kimyon, karabiber, toz kırmızıbiber

-2 çorba kaşığı zeytinyağı

-1 adet kıyılmış soğan

-1 diş kıyılmış sarımsak

-250 gram iri doğranmış mantar

-500 gram ıspanak

-1 çay bardağı haşlanmış bezelye

-Tuz, karabiber, pulbiber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.