KONYA HABER
Konya
Az bulutlu
22°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
41,3005 %0,25
48,5818 %0,45
4.886,39 % 0,84
Ara
BBN Haber Konya Haber Karatay Kent Konseyi’nin sosyal projeleri sürüyor

Karatay Kent Konseyi’nin sosyal projeleri sürüyor

Karatay Belediyesi Karatay Kent Konseyi’nin dijital platformlar üzerinden düzenlediği ve sosyal hayata katkı sunan programları devam ediyor. Diyetisyen Cansu Dölek, “Ramazan Ayında Sağlıklı Beslenmenin Püf Noktaları” programında sağlıklı bir Ramazan geçirmek için özellikle pandemi sürecinde beslenmeye çok dikkat edilmesi gerektiğine vurgu yaptı.

Okunma Süresi: 1 dk

Karatay Belediyesi Karatay Kent Konseyi, Korona Virüsü salgının olduğu günlerde dijital platformlar üzerinden yaptığı etkinliklerle vatandaşların sosyal ve kültürel etkinliklerden faydalanması için proje üretmeye devam ediyor.

Bu kapsamda Diyetisyen Cansu Dölek, “Ramazan Ayında Sağlıklı Beslenmenin Püf Noktaları”nı konuşmacı olarak katıldığı programda anlattı. Yoğun ilginin olduğu programda Diyetisyen Cansu Dölek, katılımcılara Ramazan Ayı’nda ilk kuralın sahura aç kalkılması olduğuna vurgu yaptı.

Cansu Dölek, “Öncelikle iftarı olabildiğince hafif geçirip sahura aç uyanmaya özen göstermeliyiz. Hiçbir şey yemeden oruç tutmamız uygun değil. Dolayısıyla en azından bir bardak süt, üç dört hurma veya yulaf gibi hafif yiyecekleri tüketmeye gayret edelim. Sahurda kahvaltı yapılmasını öneriyoruz. Kahvaltıda ise bir adet haşlanmış yumurta, bir dilim peynir, roka marul ve tere gibi bol yeşillik olmalı. Ekmek tüketiminde ise erkeklerde üç dört dilim bayanlarda ise iki dilim yeterlidir. Yapılan araştırmalar, iftar menülerinde yemek çeşitleri ne kadar fazla ise insanın da yemek yeme eğiliminin o kadar artığı yönünde. Dolayısıyla yemek çeşitlerimiz mümkün oldukça az olmalı” ifadelerine yer verdi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *