KONYA HABER
Konya
Açık
22°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
41,1864 %0,26
47,9781 %0,45
4.697,25 % -0,29
Ara
BBN Haber Konya Haber Konya'nın gurme lezzetinin en iyi yapıldığı yerler belli oldu!

Konya'nın gurme lezzetinin en iyi yapıldığı yerler belli oldu!

Konyalılar arasında çok özel bir yere sahip olan etliekmeğin tarihi yüzyıllar öncesine dayanıyor. Peki etliekmeği en güzel yapan yer neresi? Gelin haberimizde detaylı bir şekilde inceleyelim.

KAYNAK: BBN
Okunma Süresi: 2 dk

Konya'da misafir ağırlamak için mahalle fırınlarında özenle hazırlanan etliekmek, 1923'te Kebapçılar Çarşısı’nda resmî olarak kaydedildi. "Halepli (Arap) Hasan" olarak bilinen Hasan Gülseren, etliekmeği kente getirerek yayılmasını sağladı. 1939 yılında ise sadece etliekmek yapan işletmeler açılmaya başlandı ve bu lezzet, Konya’nın önemli bir gastronomi değeri haline geldi.

etlekmek.jpg

Etlliekmeğin lezzetini belirleyen unsurlar; malzemelerinin kalitesi ve yapışış şartları olarak göze çarpıyor. Geleneksel olarak etliekmek, koyun etinin iki bıçak arasında kıyıldığı bu lezzette, et soğan, biber, domates ve maydanozla karıştırılır. İnce hamurun üzerine serilen karışım, meşe odunuyla ısıtılan ve 300-320 dereceye ulaşan kara fırında pişirilir. Peki Konya’da en iyi etliekmeği hangi fırın yapıyor?

İlk defa burda yapılmıştı: Etliekmeği bir de Kadınhanı'nda deneyin

Etliekmeğin tarihi kökenine inildiğinde, bu lezzetin ilk kez 1200’lü yıllarda Konya’nın Kadınhanı ilçesindeki Raziye Hatun Hanı’nda yapıldığı biliniyor. Bu bilgi, Kadınhanı’nı etliekmeğin doğduğu yer olarak öne çıkarıyor. Konya mutfağının sembolik bir lezzeti olan etliekmeğin en iyi halini deneyimlemek isteyenler, Kadınhanı’ndaki ustaların geleneksel tarifi titizlikle uyguladığı mekanları tercih edebilirler. İlçede, asırlardır süregelen bu mirasın izlerini taşıyan orijinal pişirme teknikleri ve malzeme seçimleri, etliekmeğin özgün tadını koruyor.

kadinhani-etlekmek.jpg

Havzan Etliekmek: Geçmişin rakipsiz birincisi

Konya’nın en ünlü etliekmekçisi olarak uzun yıllar boyunca adından söz ettiren ‘Havzan Etliekmek’, sektörde rakipsiz olmasının da etkisiyle uzun süre birinci sırada yer aldı. Konya’ya şehir dışından gelen yerli ve yabancı misafirlerin mutlaka götürüldüğü bu restoran, uzun etliekmekleri masa boyunca servis eden ilk yer olarak zihinlerde yer etti. Zamanla büyüyerek Konya’nın birçok noktasında şube açarak bir zincir haline gelen Havzan Etliekmek, bugünlerde eski popülaritesini kaybetmenin zorluklarıyla karşı karşıya. Ancak bu restoran, sunduğu geleneksel lezzetlerle hala Konya’da etliekmek denince akla gelen ilk isimlerden biri olmaya devam ediyor.

havzan-etliekmek.jpg

Konya’da Fine Dining denemesi: Cemo Etliekmek

Konya’da kurumsal kimliğini oturtan ilk restoran zincirlerinden biri olan Cemo, yıllardır Konyalılara hizmet vermeye devam ediyor. Mustafa Karamercan ve Ali Osman Karamercan kardeşlerin ortak girişimiyle kurulan bu restoran, özenle seçilmiş malzemelerle hazırlanan gurme lezzetleri, zarif bir ambiyans ve özenli bir servis anlayışıyla sunuyor. Cemo, bu nitelikleri sayesinde lüks yemek deneyimini Konya’ya taşıyarak şehirdeki restoran kültüründe önemli bir yere sahip olmayı başardı. Şehirde kalitesini ve müşteri memnuniyetini ön planda tutarak kazandığı itibarla, Konya’daki restorancılığın gelişimine de öncülük ediyor.

erol-hoca-1.jpeg

Yorumlar
i
ibrahim koç 10 ay önce
serenade tek geçerim
BEĞENME
0
CEVAPLA