KONYA HABER
Konya
Açık
25°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
40,9602 %0,55
47,9418 %0,62
4.412,26 % 0,66
Ara
BBN Haber Konya Haber Konyalılar etliekmeği kaç liraya mâl ediyor?

Konyalılar etliekmeği kaç liraya mâl ediyor?

Restorana gidip doyana kadar etliekmek yemek artık neredeyse hayal oldu. Konyalılar lokantada etliekmeğe 180 TL vermek yerine farklı yollarla etliekmeği bu fiyatların üçte birine mâl edebiliyor

Okunma Süresi: 2 dk

Konya Lokantacılar Odası tarafından belirlenen tarifeye göre Konya’da etliekmeğin liste fiyatı 180 TL olarak belirlenirken Konyalılar artan maliyetlere rağmen geleneksel lezzetini bunun üçte birine mâl ediyor. Şehirde 60 liradan 180 liraya kadar değişen fiyatlarda etliekmek satışı yapılıyor. Vatandaşlar yüksek fiyatlar nedeniyle restorana gidip doyana kadar etliekmek yiyememekten şikayetçi. Ancak Konya’da ucuz etliekmek yemenin çeşitli yolları var.

KADINLAR PAZARI YÖNTEMİ
Bunlardan ilki Kadınlar Pazarı bölgesinden alınacak tavuk taşlık ve büyükbaş hayvan içyağından karışım ucuz kıymadan elde edilecek içle yapılacak etliekmek. Hijyen ve kalite problemi olan bu etlerden yapılacak etliekmek çok çok ucuza mal edilecektir ama lezzet sorunu kaçınılmaz olacak.

etliekmek.jpg

İkinci yol ise standardı düşük mahalle fırınları. Bazı fırınlar etliekmeği 60 TL’den satıyor. Hem sürümden kazanmak hem de düşük maliyetli girdiler nedeniyle etliekmek piyasa ortalamasının altında satılıyor. Üçüncü olarak etliekmek içini mahalle kasapları ya da marketlerden alınan etlerle evde hazırlanan içle yapılan etliekmek. Bu yöntemi seçenler genelde etliekmeği 60-70 TL bandında maliyetlendiriyor.
Zira 1 kilogram kıyma 500-600 TL bandından satılıyor. 1 kilogram sebze fiyatı ise ortalama 50 TL’den fiyatlandırılıyor. 1 etliekmeğin hamur maliyeti ise 11 TL. Tüm bunlar göz önüne alındığında 100 gram et + 100 gram sebze ve hamurdan oluşacak en düşük maliyet 66 TL’yi buluyor. Etin kalite ve fiyatına göre bu rakam 70-71 TL’yi görüyor.

Yorumlar
C
Cumali 1 yıl önce
Hesabınız doğru. Ancak 1kg etten 10 etli ekmek yaptırırsanız 60tl'yi biraz geçiyor. Yanında fırında biber ve yeşillik hariç..
BEĞENME
0
CEVAPLA
M
Meçhul 1 yıl önce
Bu dükkan sahibi etliekmeği 70 liraya maledip 75 lirayamı satacak? Ha siz etliekmeği yeyin o kuşbokumu yesin? Kiralar yüksek personel masrafları vergi derken tabiki 150 180 bandında satacak. Saçma sapan yorumlar yapıyor millet. Bu durum ne haber yapmaya ne de yoruma açık bile değil.
BEĞENME
0
CEVAPLA
M
Mozgen. 1 yıl önce
Ekrem Coşkunda tek etlekmek büyük ayran 90 tl Turla 100 kişilik bir gurupla torunum cemoda tek etlekmek açık ayrana 250 tl ödemiş hangisi normal fiat sizce siz takdir edin.
BEĞENME
0
CEVAPLA
M
MEHMET NAİM YAZ 1 yıl önce
Gönlünce etli ekmek yemek istiyorsan eti kasap' dan malzemeyi sen hazırlayıp,mahalle fırının da pişirip afiyetle yiyeceksin.. ne o bazı aklı evveller kadınlar pazarını adres gösterip KONYA 'nın meşhur etli ekmeğinin kalitesini düşünmekle kalmıyor, ününede gölge düşürüyorlar....!
BEĞENME
0
CEVAPLA