15 Temmuz asırlar boyu unutulmayacak

Altay, 15 Temmuz 2016 gecesi milletin her bir ferdiyle, asırlar boyu unutulmayacak ve nesiller boyu dilden dile dolaşacak bir destan yazdıklarını ifade etti
15 Temmuz asırlar boyu unutulmayacak

Konya’da 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü çerçevesinde çeşitli etkinlikler düzenlendi.
15 Temmuz darbe girişiminin engellenmesinin 7. yıldönümü dolayısıyla Mevlana Meydanı’nda anma programı gerçekleştirildi. Programda konuşan Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, 15 Temmuz 2016 gecesi milletin her bir ferdiyle, asırlar boyu unutulmayacak ve nesiller boyu dilden dile dolaşacak bir destan yazdıklarını ifade ederek, “Yüreği vatan sevgisiyle dolu aziz milletimizin kahraman evlatları 15 Temmuz günü akşam saatlerinde hain FETÖ’nün başlattığı darbe girişimini, güneşin doğuşuyla birlikte akamete uğratmayı başardı.

f1gce9owcaerwbj.jpg

O gün hürriyet ve istiklal aşığı Türk milletinin karşı konulmaz iradesi, en acımasız ve en sinsi saldırılar karşısında bir güneş gibi yeniden parladı. Bu yüzdendir ki 15 Temmuz, uykuda sanılan, ateşi küle döndü sanılan bir milletin genciyle, yaşlısıyla, kadınıyla, çocuğuyla bir volkan gibi yeri göğü titrettiği muzaffer bir gün oldu. Rabbim, ülkemizi bir daha hiçbir zaman böyle imtihanlarla sınamasın. Birliğimizi, dirliğimizi ve kardeşliğimizi ebediyen daim eylesin. Aziz şehitlerimizi saygıyla, rahmetle ve minnetle anıyorum. Gazilerimize göstermiş oldukları eşsiz fedakarlık için şükranlarımı sunuyorum” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.