Bisiklet şehri Konya’da büyüleyici bir pist

Türkiye’nin bisikletteki öncü şehri Konya’da öyle bir park var ki pedal çevirenleri büyülü bir yolculuğa çıkarıyor. Lavanta kokuları arasında yeşil ile iç içe keyifli bir bisiklet turu için bu parka gitmelisiniz
Bisiklet şehri Konya’da büyüleyici bir pist

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay’ın sosyal medyadaki son paylaşımı ilgi ve merak uyandırdı. Bisiklet şehri Konya’ya kazandırılan bu güzel pist Sakura Parkı içerisinde yer alıyor. Parkın yeşil dokusunun yanı sıra enfes lavanta kokuları arasında pedal çevirirken adeta büyülü bir yolculuğa çıkaran bu park Yazır Mahallesi’nde yer alıyor. İsmini Japon kirazı olarak bilinen ve hoş görüntüsüyle büyüleyen Sakura ağacından alınan park birkaç yıl önce yapılmasına rağmen ağaçların büyümesi ve yeşil dokusunun oluşmasıyla bugünlerde bambaşka bir seviyeye çıktı. Park özellikle bisiklet pistiyle dikkat çekiyor.

BİSİKLET ŞEHRİ KONYA

Konya Türkiye’nin bisikletli ulaşımdaki gelişmeler açısından başı çeken marka şehri olma yolunda ilerlemektedir. Şehrimizde 550 kilometre tanımlı bisiklet yolu bulunmaktadır.

Konya genelinde 80 noktada bulunan bisiklet kiralama istasyonundan kredi kartı ya da Konyakart ile bisiklet kiralanabilmektedir. Kiralanan bisiklet aynı istasyona veya farklı bir istasyona teslim edilebilmektedir. Kiralama ve teslim alma işlemleri herhangi bir görevliye ihtiyaç duyulmadan, istenilen gün ve saatte gerçekleştirilebilmektedir. Sistem kapsamında 1000 adet akıllı bisiklet kullanılmaktadır.

Akıllı bisiklet istasyonlarının yerleri, kiralamaya uygun bisikletin bulunup bulunmadığı, bisikletin teslim edilebileceği boş peronun bulunup bulunmadığı ve buna benzer bilgiler web sayfasından ya da Mobil Konya Uygulaması’ndan sorgulanabilmektedir.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
9 Yorum