Borsanın kazandıran firmasından Konya'ya dev yatırım

Borsanın kazandıran firmasından Konya'ya dev yatırım

Akdeniz Yatirim Holding AS. Borsadaki işlemleri ile vatandaşların sürekli dikkatini çekiyor. Bir çok yatırımcının bulunduğu firma Konya'da sözleşme imzaladı.

Konya GES projelerine her geçen gün bir yenisi daha eklenmeye devam ediyor. Bu kapsamda Borsa'da hep yeşil ışık yakarak yatırımcılarını kazandıran Akdeniz Yatırım Holding AS ait Günpak Enerji Sanayi, Konya'nın Karapınar ilçesinde 1.1 milyon dolarlık dev yatırım yapma kararı aldı. Söz konusu yatırım Güneş Enerji Santrali (GES) olacağı belirtildi. Yatırımın gelecek yıl içerisinde hayata geçirilmesi planlanıyor.

KONYA'NIN GÜNEŞ TARLASI: KARAPINAR

Avrupa'nın en büyük, dünyanın sayılı büyüklükteki güneş santrallerinden biri olan Karapınar Güneş Enerjisi Santrali'nin (GES) büyük dikkat çekiyor. Birçok firma Karapınar'a GES yatırımını sürdürüyor. Karapınar'da bulunan devasa GES ise yıllık 3 milyar kilovatsaat elektrik üretiminin gerçekleştirileceği santralin söz konusu elektrik üretimi, Türkiye'nin elektrik tüketiminin yüzde 1'ine karşılık geliyor. Üretilecek elektrik aynı zamanda yıllık 450 milyon dolarlık döviz ikamesine karşılık gelirken, 2 milyon kişinin evsel elektrik ihtiyacı da bu santralden karşılanacak.

Kaynak:Mustafa KAYA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.