Bu güzel manzara Konya'ya sadece 2 saat! Fotoğraf tutkunları akın ediyor

Konyalı vatandaşlar gezi rotalarını sürdürüyor. Yaz sezonunun kapanmasına yakın keşfedilen manzaralar görenleri büyülüyor.
Bu güzel manzara Konya'ya sadece 2 saat! Fotoğraf tutkunları akın ediyor

Aksaray İli Güzelyurt İlçesi sınırları içerisinde bulunan Ihlara Vadisi dünya üzerindeki kanyonlar arasında önemli bir yere sahiptir. 18 kilometre uzunluğunda, ortalama 150 metre derinliğinde ve 200 metre genişliğinde, bünyesinde binlerce yaşam alanı bulunuyor.

wsr-pcomc0gkps5m6bez1a.webp

Dünya'nın en büyük kanyonu olma özelliğini taşıyan Ihlara Vadisi'ne sadece Aksaraylılar değil, Konyalı vatandaşlarda akın ediyor. Dünya üzerindeki kanyonlar arasında önemli bir yere sahip olan Aksaray’daki bu vadi Konya'ya 180 kilometre uzaklıkta bulunuyor. 18 kilometre uzunluğunda, ortalama 150 metre derinliğinde ve 200 metre genişliğindeki Ihlara Vadisi, diğer kanyonlardan farklı olarak geçmiş dönem insanlarının yaşadığı, dünyanın en büyük kanyonu olma özelliğini taşıyor.

ihlara-vadisi-aksaray.jpg

Vadiye hayat veren Melendiz Nehri ise buradaki yaşamın asıl kaynağı. Ihlara Vadisi'ni dünyanın en önemli kültür ve medeniyet merkezlerinden biri haline getirenler ise vadinin etrafındaki kayaçların yontulmasıyla oluşturulmuş kiliseler ve oyma mekanlar görenleri büyülüyor.

Kaynak:Hümeyra KARADAĞ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.