Burası Konya sınırları içinde! 1702 rakım üzerinde bulunan o incinin ismi “Dipsiz”

Konya'nın Bozkır ilçesi ile Antalya'nın Akseki ilçesi sınırlarında yer alan bu doğa harikası güzelliğin ismi “DİPSİZ”… Torosların incisi “Dipsiz” ilk defa duyanlar tarafından keşfedilmeyi bekliyor…
Burası Konya sınırları içinde! 1702 rakım üzerinde bulunan o incinin ismi “Dipsiz”

Konya’nın Bozkır ilçesine yaklaşık 30 km olan ve Akseki-Bozkır sınırlarında yer alan Torosların İncisi “Dipsiz Göl” tüm güzelliğiyle doğaseverleri büyülemeye devam ediyor.

1702 metre rakımda bulunan ve yaklaşık 72 metre derinliğe sahip olan Dipsiz Göl, sağlıklı ve temiz havasıyla, masmavi suları ile ‘Toroslar’ın İncisi’ olarak tabir ediliyor.

Çimlerle kaplı yaylada rengarenk çiçekler açıyor. Gölün üstünde açan nilüfer çiçekleri ile görenleri mest ediyor. Dipsiz Göl, sızıntılarla beslendiği için her mevsim aynı seviyede kalıyor.

Bu gölde, alabalık ve aynalı sazan gibi balık türleri yaşıyor. Eşsiz güzelliğin yolunu bilen vatandaşlar çoğunlukla buraya pikniğe yada balık tutmaya geliyor. Siz de hala bu güzelliği keşfetmediyseniz manzaranın yanı başında piknik yaparak, keyifli ve huzurlu saatler geçirebilirsiniz.

bozkir3.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.