Gelecek Partisi Konya seçim çalışmalarına başlıyor

Gelecek Partisi Konya İl Başkanı Ahmet Arslan, yerel seçimler ile ilgili bilgi verdi.
Gelecek Partisi Konya seçim çalışmalarına başlıyor

İsrail'in Filistin'e olan zülmüne tepki veren Gelecek Partisi Konya, zalim İsrail'in bu saldırıları acil sonlandırması çağrısında bulundu.
Başkan Ahmet Arslan, "Sözlerime başlamadan önce geçmiş bayramınızı tebrik eder; gelecekte nice sağlıklı, mutlu ve huzurlu bayramlar geçirmenizi temenni ederim.
Bu yıl hem Ramazan bayramını, hem de Kurban Bayramı'nı buruk bir şekilde karşıladık. Biliyorsunuz ki 6 Şubat 2023 de Ülkemiz üzücü 2 deprem ile karşı karşıya kaldı. Binlerce insanımız hayatını kaybetti. Yüz binin üzerinde yaralanan vatandaşlarımız oldu. Milyonlarca insanımızın etkilendiği Kahramanmaraş merkezli iki depremde 11 ilde yaşayan insanlarımız evlerinden, ailelerinden oldu. Rabbim'den depremde vefat eden kardeşlerimize rahmet, geride kalan yakınlarına başsağlığı diliyorum. Yaralılarımıza ve hayatta kalan depremin canlı şahidi olan vatandaşlarımıza da geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum.
Tabi bir diğer üzücü konu ise İşgalci İsrail'in durmak bilmeyen zulmüdür. Son günlerde mazlum Filistin halkına yönelik yapmış olduğu saldırıları şiddetle kınadığımızı buradan bir kez daha ifade etmek istiyorum. İsrail'in alçak saldırılarını dünya kamuoyu sessizce izlemekten vazgeçmiyor! Başta Türkiye olmak üzere İslam ülkeleri kınamaktan başka hiçbir adım atmıyor. Bu suskunluktan güç alan terör devleti İsrail, Cenin'de masum Filistinli kardeşlerimizi katlediyor! Bir kez daha çağrıda bulunuyoruz; İsrail'in zulmüne daha fazla ortak olmamak adına yetkililer derhal harekete geçerek, sorumluluklarını yerine getirmelidirler.
Bunun yanında zulmün her gün giderek arttığı Doğu Türkistan'da ki kardeşlerimiz içinde buradan ses yükseltmek istiyoruz. Uygurlar öz gardaşlarımızdır. Türk devleti öz gardaşlarını orada sahipsiz bırakamaz. Büyük devlet olmak eyy demekle değil gereğini yerine getirmekle olur.
Doğu Türkistan ve Filistin başta olmak üzere saldırılarda hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, ailelerine sabır ve başsağlığı, yaralı kardeşlerimize de acil şifalar diliyorum.
Değerli Basın Mensuplarımız!
12 Aralık 2019 yılında Konyalı hemşerimiz, hocamız seçilmiş son başbakanımız Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu ve onun çok kıymetli arkadaşları tarafından kurulan partimiz bugün 4 yaşında. Bizler eski il başkanımız Hasan Ekici bey ile birlikte partimizin kuruluşundan hemen sonra İl Başkan Vekili sıfatıyla Konya için önemli çalışmalara imza attık. Konya'nın ve hemşerilerimizin yaşamış olduğu sıkıntıların takipçisi olup gündeme getirdik. Sizlerin de malumu önceki il başkanımız Hasan Ekici Konya milletvekili olarak bundan sonraki siyasi aaliyetlerine Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde devam edecek. Ben seçimlerin hemen Öncesinde vekâleten bu görevi yürütmüştüm. Seçimlerin ardından genel başkanımızın akdiri ile Konya il başkanlığı görevi tevdi edildi. Bizler yeni bir aşk ve heyecan ile yeni bir oluşuma giderek partimizi Konya'da daha güçlü bir hale getirmek için kollarımızı sıvadık. Genel merkezimizin kongre sürecini başlatmasıyla birlikte ilk olarak kongrelerimizi gerçekleştirip siyasi çalışmalarımıza hız vereceğiz. Önümüzde Konya ile ilgili sorunlar yığını ve 'Sümen Altı' edilmiş, takibi yapılmayan yatırım programları var. Buradan Konyalı hemşerilerimize bir çağrıda bulunmak istiyorum. Bizler tüm sorun ve yatırımların takipçisi olacağız. Ancak, gelin hep birlikte Gelecek Partimizin çatısı altında bu çalışmaları birlikte yürütelim. Konya'mızı daha yaşanabilir bir şehir haline getirelim.
Kıymetli Basın Mensupları;
Önemli bir seçim sürecini geride bıraktık. Partimiz ilk seçimine girdi. Konya'dan 1 milletvekilimiz, Türkiye genelinde ise 10 milletvekilimiz Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde Partimizi temsilen halkımızın sorunlarını meclis gündemine taşıyacak. Seçim sonuçları biz muhalefet partilerini memnun etmemiş olabilir. Ancak bu sonuçlara bakarak bizler seçmene küsecek değiliz. Seçmenin mesajını alarak önümüzdeki ilk seçim olan; 31 Mart 2024 tarihinde yapılması beklenen yerel seçimlerine hazırlanıyoruz. Yerel seçim çalışmalarına şimdiden başladık. Teşkilat mensuplarımız sahada sıkmadık el, kapısını çalmadık hane bırakmayacak. Yapacağımız bu saha çalışmalarının neticesinde yerel seçimlerde Konya'da nasıl bir yol haritası izleyeceğimizin bir altyapısı oluşmuş olacak. Milletimiz bizlere güvensin. Onların vermiş olduğu mesaj bizim için önemlidir. Bunun için canla başla çalışmalarımızı yürüteceğiz.
Çok değerli arkadaşlar;
Konya, Türkiye siyaseti için önemli bir şehirdir. Partimiz Konya'ya daha fazla önem vermektedir. Genel Başkanımızın Konyalı olması hasebiyle genel merkezimizde Konya'mız gerektiği gibi güçlü bir şekilde temsil edilmektedir. Seçimlerin hemen ardından genel başkanımız Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu, partimizin kurucularından olan hemşerimiz Ömer Ünal'ı teşkilatlardan sorumlu genel başkan yardımcısı olarak görevlendirmiştir. Konya'mız Gelecek Partimiz için değerlidir. Ve bizlerde bunu bir sorumluluk olarak görmekteyiz. Konya'mızın hakkını her platformda savunmaya devam edeceğiz.
Kıymetli arkadaşlarım
Sözlerime son vermeden önce; son olarak çalkantılı bir süreç geçiren Konyaspor'umuz ile ilgili de birkaç kelam etmek istiyorum. Konyaspor taraftarı takımlarının siyasetin malzemesi yapılmasından dolayı tepkili. Bizlerde Konyaspor gibi bir markanın siyasi bir kimlikle anılmasını istemiyoruz. Acilen bu konuya el atılmalıdır. Konyaspor eski günlerdeki gibi her siyasi görüşten insanın desteklediği bir takım haline getirilmelidir. Ben tekrar şahsım ve partim adına katılımlarınızdan dolayı teşekkür ediyorum" ifadelerine yer verdi.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.