Karatay’da gelenek bozulmadı! Binlerce Konyalı öğrenciye eğitim desteği

Başkanı Hasan Kılca “Çocuklarımızın motivasyonunu artıracak ve hedeflerine daha sağlam adımlarla yürümelerini sağlayacak her türlü adımın öncüsüyüz” ifadelerini kullandı.
Karatay’da gelenek bozulmadı! Binlerce Konyalı öğrenciye eğitim desteği

Karatay’da bu yıl ilkokul 1’inci sınıfa başlayan 10 bin öğrenciye çanta ve kırtasiye desteği veren Karatay Belediyesi geleneği bu yıl da yaşattı. Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, eğitim konusunda her zaman destek vermeye devam edeceğini ve bu tür projelerle öğrencilerin yanında olmayı sürdüreceklerini belirtti.

Başkan Hasan Kılca şunları aktardı; “Yerel yönetimler olarak eğitimin bir neferi bir gönüllüsü gibi Milli Eğitim Müdürlüğümüzün ve çocuklarımızın hep yanındayız. Büyükşehir belediyemiz ve merkez ilçe belediyelerimiz olarak belediye imkanlarını öğrencilerimiz için seferber ediyoruz. Geçen hafta bu okulumuz tamamlandı. Çevre düzenlemesini yaptık. Büyükşehir Belediyemiz de destek verdi. Çocuklarımız daha iyi imkânlarda eğitim görecekler. Bugün Karatay’da 85 bin öğrencimiz eğitime başlıyor. Bunlardan 10 bini ilk defa birinci sınıfa başlayacak. Birinci sınıfa başlayan tüm çocuklarımıza çanta ve kırtasiye desteğimizi tamamladık ve masalarına bıraktık. Yine tüm çocuklarımıza TÜBİTAK’ın popüler bilim dergilerini TÜBİTAK Bilim ve Teknik, Bilim Çocuk ve Meraklı Minik dergilerini gönderiyoruz. Yine üçüncü sınıflara Büyükşehir Belediyemiz yüzme eğitimi veriyor. Biz de 4’üncü sınıf öğrencilerimizi Trafik Eğitim Parkına götürerek trafik eğitimleri veriyoruz. Birinci ve ikinci sınıflarımızı da Tabiat Mektebine götürerek tabiat eğitimi veriyoruz. Bunların dışında okul dışı birçok programla yine öğrencilerimizin eğitim ve öğretim hayatına birçok katkı sunuyoruz. Tüm bunları yaparken her zaman yanımızda olan ilçe milli eğitim müdürümüze, İl Milli Eğitim Müdürümüze ve Kaymakamımıza teşekkür ediyorum. Konya’da birlik ve beraberlik var. Hem kamu kurumlarımız, hem milletvekillerimiz hem de belediyelerimiz olarak geleceğimiz olan gençlerimizin ve çocuklarımızın yanında olmaya devam edeceğiz.”

ÇOCUKLARIMIZIN HEDEFLERİNE GİDEN YOLDA ONLARLAYIZ
Belediye olarak eğitim çağındaki çocuk ve gençlerin özgüvenleri ile başarıya olan inançlarını pekiştirmeye devam edeceklerini aktaran Hasan Kılca; “Karatay’da olmak bir ayrıcalık ama Karatay’da okumak bir şans diyebilirim. Unutmayalım ki her başarı, azmin ve desteğin ürünüdür. Çocuklarımızın motivasyonunu artıracak ve hedeflerine daha sağlam adımlarla yürümelerini sağlayacak her türlü adımın öncüsüyüz. Ben inanıyorum ki; bugün bu sıralarda oturan çocuklarımız yarın büyük başarılara imza atan, milli ve manevi değerlerimize bağlı önemli şahsiyetler olacaklar. Çünkü bu toprakların mayasında azim, inanç ve kararlılık var. Onlar da aynı inanç ve azimle kendi yollarını çizerek geleceğin liderleri olacaklar buna gönülden inanıyorum. Bu duygu ve düşüncelerle 2024-2025 eğitim ve öğretim yılının öğrencilerimize, öğretmenlerimize ve velilerimize hayırlı olmasını diliyorum. Allah zihin açıklığı versin, yar ve yardımcınız olsun” dedi.

Kaynak:BBN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.