Konya çıldırdı! Kiralık ev fiyatları dudak uçuklatıyor

Konya çıldırdı! Kiralık ev fiyatları dudak uçuklatıyor
Konya’da kiralık ev bulmak neredeyse imkansız hale gelirken, kira fiyatları da duyanın dudağını uçuklatıyor. Meram bölgesinde kiralar 25-30 bin bandına çıktı!

Enflasyon, konutta arz talep dengesizliği ve serbest piyasa ekonomisi şartları gayrimenkul fiyatlarını uçururken kiralık konutlarda da büyük sıkıntı yaşanıyor. Konya’da düğün sezonuna girilirken kiralık ev bulmak adeta altın bulmaya dönerken, bulunan kısıtlı sayıdaki konutlarda da yüksek kira fiyatları talep ediliyor.

Düğün yapacak gençleri hayattan soğutan kira fiyatları Konya’da her geçen gün bambaşka bir safhaya ilerliyor.

Kiralık sektörünün ünlü online internet sitesinde yer alan fiyatlara göre Meram’da 4+1 ve 5+1 kiralık konut fiyatları 25 bin lirayı geçti.

kira.jpg

Kiralık daire için bugünkü şartlarda tam 3 asgari ücret talep edilmesi vatandaşları çıldırtırken Mevlana şehri, barış ve sevgi ikliminin hakim olduğu Konya’da bile yaşanan bu tablo “bu gidişat nereye?” dedirtiyor.

3+1 konutlar ise mevkisine göre 14-15 bin liralara dayanmış durumda. Bütçelerine uygun kiralık daire bulamadıkları için evlilik hayallerini bile ötelemek durumunda kalan gençler, "devletimiz çok acil duruma müdahale etmeli” çağrısını yapıyor.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
34 Yorum