Konya Emlakçılar Odası Başkanı Altunay'dan Uyarı: 'Şimdi Yatırım Zamanı, Fiyatlar Yükselebilir!'

Konut kredisi faizlerinin yüksek olması nedeniyle durgunlaşan Konya emlak piyasasında, Konya Emlakçılar Meslek Odası Başkan Sedat Altunay’dan yatırım yapmak isteyenlere “Şimdi almanın tam zamanı” çağrısı geldi.
Konya Emlakçılar Odası Başkanı Altunay'dan Uyarı: 'Şimdi Yatırım Zamanı, Fiyatlar Yükselebilir!'

Konya Emlakçılar Odası Başkanı Sedat Altunay, Konya'daki konut piyasasındaki yavaşlamayı BBN Haber’e değerlendirdi. Altunay, konut kredisi faizlerinin çok yüksek olması nedeniyle vatandaşların bankalardan kredi kullanamadığını ve bu durumun konut satışlarında durağanlığa yol açtığını belirtti. Bu durağanlığın konut fiyatlarına da yansıdığını vurgulayan Altunay, fiyatların da nispeten düşük olduğunu ifade etti.

bha-haber-ici-85.jpg
Konya Emlakçılar Odası Başkanı Sedat Altunay

Altunay, vatandaşların kredi kullanamadığı için ev alamadığını, sadece ihtiyacı olan ve nakit parası bulunan kişilerin konut alabildiğini söyledi. Ayrıca, acil olarak evlerini satmak zorunda kalan kişilerin düşük fiyattan ilan vererek piyasayı aşağı çektiğini, bu durumun genel piyasa üzerinde etkili olduğunu dile getirdi.

bha-haber-ici-86.jpg

İlk Eve Konut Kredisi

Hükümetin ilk evini alacaklar için uygun kredi imkanları sunacağına dair söylentilerin dolaştığını belirten Altunay, “Konut kredi faizlerinde bir iyileştirme yapılacağı ve ilk ev alacaklar için bir formül bulunacağı konuşuluyor. Eğer bu gerçekleşirse, konut piyasasında bir hareketlilik bekliyoruz” dedi.

bha-haber-ici-87.jpg

Başkandan Çağrı

Altunay, vatandaşlara yönelik tavsiyesinde, “İhtiyacı olan ya da yatırım yapmak isteyenler için şu an gayrimenkul almak için uygun bir zaman. Piyasadaki durağanlık geçici; eski hareketlilik başladığında fiyatlar yeniden artış gösterebilir. Parası olan ve yatırım yapmak isteyenler için şu an gayrimenkul almanın tam zamanı” ifadelerini kullandı.

Son olarak, Altunay, işçilik giderleri, demir ve çimento maliyetlerinin artması nedeniyle konut fiyatlarının yakın zamanda yeniden yükseleceğini öngördüklerini belirtti.

Kaynak:BBN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.