Konya için müjde verildi! 1,5 milyar liralık dev proje geliyor

Konya için müjde verildi! 1,5 milyar liralık dev proje geliyor
Konya Büyükşehir Belediye Başkanı, Konya için yeni müjdeleri verdi. Buna göre Konya'ya 1,5 milyar liralık dev proje yapılacağını açıkladı.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, AK Parti Konya grup toplantısında konuştu. Konya için yeni müjdeler veren Başkan Altay, "1.5 milyar bedelli 4 köprülü kavşağı bir an önce şehre kazandıracağız" dedi.

KONYA İÇİN MÜJDELER PEŞ PEŞE GELDİ

Başkan Altay, yeni dönemde yapılacak olan çalışmalar için, "Her yıl 50 otobüs ile ulaşım araçları güçlenecek asıl hedef raylı sistem hatlarını güçlendirmek.

tro.jpg

Adliye Sanayi raylı sistem projesi 11.2 km ihale gerçekleşti. 2. Etap Aslım-Yeni stadyum arası için Bakanlık ile çalışma yürütüyoruz. Sadece büyükşehir belediyesi tarafından bu yıl temel atılacak raylı sistem hattı toplam 28.1 Km olacak. Bugüne kadar 27 Km raylı sistem yapıldı. Alaaddin Türmak Kavşağı arası yer altında metro Türmak kavşağı sonrası yer üstü hattı yapılacak.

whatsapp-image-2024-03-06-at-10-18-01.jpeg

Meram bölgesine ise tramvay hattı gelecek. 5 yıl sonunda mevcut 27 km hatta 105 km raylı sistem hattı ilave edilmiş olacak. 1.5 milyar bedelli 4 köprülü kavşağı bir an önce şehre kazandıracağız. Yeni yaptığımız Necmettin Erbakan Caddesi Meram için yeni bir arter yeni bir soluk olacak.

Merkez dışında 2 bin km yani Konya'dan Bakü'ye kadar bir yol çalışması yapılacak. Bunun için Toplam 4 milyar 172 milyon lira maliyet harcayacağız" ifadelerine yer verdi.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
17 Yorum