Konya ile Antalya arasına yapılan yolda vatandaşların iletişimi kesiliyor

Konya ile Antalya arasına yapılan yolda vatandaşların iletişimi kesiliyor
Konya'da yol yatırımları sürüyor. Bu kapsamda Konya-Beyşehir-Derebucak-Gembos güzergâhındaki yolda vatandaşlar adeta ıssız bir şekilde seyahat ediyor.

Konya'yı Antalya'ya ve iç kesimlere bağlayan kuzey - güney aksının en önemli geçiş noktası olan Antalya Taşağıl Derebucak Konya Yolu ile Demirkapı Tüneli kısa bir süre önce hizmete girdi. Bir çok sürücü rotayı bu yere kaydırırken acı gerçeklere şahit oldu.

16832078237841106069.jpeg

HATLAR ÇEKMİYOR, NAVİGASYON KAFAYI YİYOR

Konya-Beyşehir-Derebucak-Gembos güzergâhında seyahat edenler, doğa harikası Gembos ve Eynif ovalarından geçip tünel ile Antalya'ya ulaşıyor. Keyifli yolculuğu ise GSM operatörleri resmen kabusa çeviriyor. Konya'dan yola çıkan sürücüler Beyşehir istikametini geçtikten sonra Derebucak ve Gembos hattında telefon iletişimleri kesiliyor. Konuyla ilgili BBN Haber'e açıklamalarda bulunan vatandaşlar, "Burası çok güzel bir yol oldu. Hem seyahati kısaltıyor hem de daha konforlu ulaşım sağlıyor fakat büyük sorunumuz var. Biz Beyşehir'i geçtikten sonra Derebucak ve Gembos rotasında telefon hatları adeta bıçak gibi kesiliyor.

168320782402516363911.jpeg

Bu konunun yetkilileri bizlerden tarife karşılığında tonlarca para alıyor ama burada ne telefon ne internet çekmiyor. Navigasyon ile gidelim diyoruz fakat internetsiz bir ortam olunca cihazda konuşan kadın resmen kafayı yiyor. Bu konuyu ivedi bir şekilde çözülmesini talep ediyoruz. Bu kadar güzel bir hizmete GSM şirketleri gölge düşürmesin" ifadelerine yer verdi.

KONYALILARIN YENİ ROTASI

Konya'dan, Antalya'ya seyahat edecek sürücüler için bir alternatif rota da Beyşehir üzerinden gitmektir. Beyşehir yolunu tercih eden sürücüler, Antalya üzerinden Konya'ya olan mesafeyi 268 kilometreye indirdiler. Bu güzergahı tercih eden sürücülerin yaklaşık olarak 3 saatlik bir yolculuk yapıyor.

*CİHAD ALPAN - BBN HABER

İlgili Haberler

Kaynak:BBN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.