Konya parklarında bedava şifa deposu var. Kimse bu meyveyi bilmiyor

Konya parklarında bedava şifa deposu var. Kimse bu meyveyi bilmiyor
Konya'daki bir çok parkta bulunan şifa deposu yaban elmasını çoğu vatandaş bilmiyor. Bu meyve bir çok vitamini içinde barındırıyor.

Konya'da bir çok parkta bulunan, Japon elması besin değeri yüksek ve lezzetli bir meyvedir. İçeriğinde bol miktarda vitamin ve mineral barındırır. Bu meyve, yabani elma ağacında yetişen, normal olarak bildiğimiz elmadan daha küçük boyutta ve oldukça ekşidir. Direkt olarak, yenilmesi bir tercih olmakla beraber kullanım alanları olarak reçel yapımında, meyve suyu yapımında, marmelat ve sirke yapımında kullanılmaktadır. Tadının çok ekşi olması sirke yapımında oldukça değerlidir. Tadının ekşi olması sizleri korkutmasın, küçük bir meyve olsa da vücuda büyük yararları vardır.

Japon elması, genellikle süs ve dekoratif amaçlı kullanılan bir bitki türüdür. Kış mevsiminde yapraklarını döken, geniş tepeli ve seyrek dallı bir ağaçtır. Ana vatanı Asya Kıtası olan bu bitki, özellikle Japonya'da yetiştirilmektedir. Japon elması, misket elma ve çiçek elma olmak üzere iki ana kategoriye ayrılır. Japonya'da yetiştirilen Japon elmasının meyveleri, dekoratif amaçlı olarak kullanılır. Bu süs elmalarının bazıları, sonbahar mevsiminin gelmesiyle birlikte yapraklarının renk değiştirmesiyle adeta bir tablo gibi görünür. Japon elmasının bir türü olan çiçek elması, en güzel çiçeklere sahip elma çeşididir. Çiçekleri beyaz, pembe ve kırmızı renkte olup kokuludur.

img-20240907-wa0001.jpg

Japon Elmasının Faydaları Nelerdir?

Japon elması, daha çok doğada kendiliğinden yetişen bir meyedir. Bu nedenle içeriğinde çeşitli kimyasallar mevcut değildir. Bu nedenle antioksidan yönünden ve anti septik özelliği yönünden güçlü bir meyvedir. Kanserden mide hastalıkların hatta şeker hastalığına kadar pek çok alanda kullanımı yapılmaktadır. Uzmanlar tarafından sıkça tüketilmesi önerilen Japon elmasının faydaları ise;

  • Japon elması sindirim sisteminin daha hızlı çalışmasına yardımcı olur.

Lif oranı oldukça yüksek olan Japon elması, sindirim sisteminin daha hızlı çalışmasına katkı sağlar. Bağırsaklarda atık birikmesinin önüne geçerek, şişkinlik gibi durumların tamamen ortadan kalkmasına yardımcı olur. Dolayısı ile günlük yaşamı olumsuz bir şekilde etkileyen hazımsızlık sorunlarınız tamamen ortadan kalkar.

  • Japon elması yüksek oranda mineral kaynağıdır.

Vücudun belli bir takım minerallere ihtiyacı vardır. Eğer vücutta mineral eksikliği yaşanırsa, günlük yaşamı derinden etkileyecek bir takım sağlık sorunları ortaya çıkar. Dolayısı ile vücutta eksik olan manganez, bakır ve çinko gibi diğer doğal ürünlerde az bulunan mineralleri Japon elmasında bol miktarda bulabilirsiniz.

  • Japon elması kansızlık problemini ortadan kaldırır.

İçerdiği bol demir vitamini sayesinde kandaki oksijen seviyesini yükseltmeye yardımcı olur. Pek çok kişide görülen demir eksikliği sorunu için Japon elması harika bir doğal alternatiftir. Çocuklarda ve yetişkinlerde görülen kansızlık ve demir eksikliği gibi sorunlar için bolca Japon elması tüketilmesi tavsiye edilir.

  • Japon elması saç dökülmesine ve tırnak kırılmasına iyi gelir.

Kişilerde görülen saç dökülmelerinin ve tırnak kırılması gibi sorunları esas nedenleri arasında çinko ve bakır eksikliği gelir. Japon elmasında ise çinko ve bakır yüksek oranda bulunur. Eğer sıkça saç dökülmesi, saç kırılmaları, sönük saçlar ve sürekli kırılan tırnaklarınız varsa Japon elması tüketebilirsiniz. Çünkü Japon elmasının içinde yüksek oranda çinko ve bakır gibi değerli mineraller yer almaktadır.

  • Japon elması damar temizliği sağlayan en iyi meyvelerden bir tanesidir.

Damar içindeki yağ ve toksinlerin damardan atılmasına katkı sağlayan doğal ürünlerden bir tanesi de Japon elmasıdır. Küçük yapısı ile damar içindeki toksinlerin ve yağların temizlenmesine kaktı sağlar. Bu sayede başta kolesterol, damar tıkanıklığı ve diğer damar hastalıklarının da önüne geçer. Kalbe giden kan akışının daha sağlıklı bir şekilde ilerlemesine yardımcı olur. Bu nedenle herkesin özellikle de ilerleyen yaştaki bireylerin mutlaka Japon elması tüketmesi önerilmektedir.

Kaynak:Mustafa KAYA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.