Konya Şeker, fabrikalarını neden kapatıyor?

Şeker Süt ve Meyve Suyu fabrikasının kapatılmasına ilişkin açıklamalarda bulunan PANKOBİRLİK Genel Başkanı Ramazan Erkoyuncu, “Amaç üzüm yemek mi bağcıyı dövmek mi?" diyerek kapatma nedenlerini sıraladı
Konya Şeker, fabrikalarını neden kapatıyor?

Konya Pancar Ekicileri Kooperatifinin 71. Mali Genel Kurulu’nda üyelere seslenen ve samimi açıklamalarda bulunan PANKOBİRLİK Genel Başkanı ve Konya Pancar Ekicileri Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Ramazan Erkoyuncu, fabrika ve üretim tesislerinin neden kapatıldığını açıkladı.
“Zarar eden işletmeyi ne yaparsınız” diyen Başkan Erkoyuncu, meyve suyu fabrikasında üretiminin durdurulması ile ilgili, "Mesela meyve suyu fabrikamız, 19 Milyon dolara kurulmuş, ama her yıl zarar eden bir fabrika. Siz olsanız çalıştır mısınız? 7 TL'ye ürettiğiniz üzüm suyunu bildiğiniz 2 TL'ye satmışız. Amaç üzüm yemek mi bağcıyı dövmek mi?" diye konuştu.

BURASI DEVASA BİR KURUM
Şeker Süt'ün kapanmasıyla ilgili de konuşan Başkan Erkoyuncu, şöyle konuştu; "Şeker Süt'ün bizzat yönetiminde, ilk kuruluşunda bulunan birisiyim. Ama üretimi artık bir tanker bile yapmıyordu. Çünkü aynı işi yapan PANAGRO muz vardı. Orası varken siz üretimi düşen, maliyetleri artan Şeker Süt ile devam mı ederdiniz. Burası devasa bir kurum. Bu kurumun yönetilmesine çiftçilerimiz karar verir, genel kurul karar verir. Ben 65 yaşındayım, elimden geldiğince gece gündüz çalışıyorum. Ben köylü Ramazan'ım. Faydamın olması için daha da çok çalışmaya devam edeceğiz” dedi.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
14 Yorum