Konya Stadyum-Şehir Hastanesi Tramvay Hattı’nda çalışmalar ne zaman başlayacak?

Konya Büyükşehir Belediyesinin yeni dönem projeleri arasında yer alan 19.8 kilometre uzunluğundaki “Konya Stadyum-Şehir Hastanesi Tramvay Hattı” projesi için resmen düğmeye basıldı
Konya Stadyum-Şehir Hastanesi Tramvay Hattı’nda çalışmalar ne zaman başlayacak?

Konya Büyükşehir Belediyesinin Konya tarihine geçecek projelerinden birisi olan “Konya Stadyum-Şehir Hastanesi Tramvay Hattı” projesi için somut adımlar atılmaya başlandı.
Güncel maliyeti 2 milyar lirayı geçen proje ile Stadyum ile Şehir Hastanesi tramvay ile birbirine bağlanacak.
Selçuklu’da Sille ve Dikilitaş Mahalleleri ile Karatay’da Fevzi Çakmak Mahallesi, Hacı Yusuf Mescit Mahallesi, Mezbaha(Fetih) ve Çayır Mahallesi, Dr. Halil Ürün Caddesi-Aslım Caddesi güzergâhında 19,8 km uzunluğunda “Konya Stadyum-Şehir Hastanesi Tramvay Hattı” projesi gerçekleştirilecek.
TRAMVAY HATLARI KESİŞECEK
Projeye eş zamanlı olarak da 2022 yılında izinleri alınan Barış Caddesi Tramvay Hattı’nda yapım çalışmaları başlayacak. Konya Stadyum-Şehir Hastanesi Tramvay Hattı hem Barış Caddesi ile hem de mevcut Kampüs hattı ile kesişerek yolcu aktarımlarına da izin verecek. Bu sayede raylı sistem taşımacılığı daha da cazipleşecek.
HATTA TOPLAM 21 İSTASYON OLACAK
Konya Stadyum-Şehir Hastanesi Tramvay Hattı; 21 istasyon olarak planlandı. Hattın yapı tipi hemzemin olacak, yeraltı ulaşımı ise söz konusu olmayacak. 1 nolu başlangıç istasyonu olan Konya Stadyumu noktasından kalkış yapacak olan tramvay araçları Doç. Dr. Hali Ürün Caddesi ortasında ilerleyecektir. İstasyonlar arası en yakın mesafe 500 metre, en uzak mesafe ise 1.150 metre olacak.
6 EYLÜL’DE İHALE VAR
Konya Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanlığı tarihi proje için 6 Eylül’de ihaleye çıkacak. İhale kapsamında Stadyum-Şehir Hastanesi Tramvay Hattı 1'inci Etap İnşaat ve Elektromekanik İşleri Kontrollük ve Mühendislik Hizmeti danışmanlık hizmeti işi için, yeterli tecrübeye sahip adaylar teklif vermek üzere ön yeterlik başvurusuna davet edildi. Ön yeterlik değerlendirmesi sonucu yeterliği tespit edilenler arasından ön yeterlik şartnamesinde belirtilen kriterlere göre sıralanmak suretiyle kısa listeye alınarak teklif vermeye davet edilecek isteklilerin katılımıyla 4734 sayılı Kanunun 5 inci bölümünde yer alan hükümlere uygun olarak belli istekliler arasında ihale usulü ile ihale edilecek.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
9 Yorum