Konya tarihine geçecek muhteşem eser

Konya tarihine geçecek muhteşem eser
Konya Büyükşehir Belediyesinin vizyon projeleri arasında yer alan ve Türkiye’ye örnek olacak Şehir Kütüphanesi’nin proje detayları oldukça dikkat çekici. Yaklaşık 13.555 m² inşaat alanına sahip kütüphane için ihaleye çıkılıyor

Konya Büyükşehir Belediyesinin depreme dayanaksız diye yıktığı hizmet binasına yapılacak kütüphane projesi ete kemiğe bürünüyor. Pandemi ve Türkiye’yi derinden etkileyen Kahramanmaraş merkezli depremler nedeniyle yapımı geciken Şehir Kütüphanesi için düğmeye basıldı. 22 Ağustos’ta ihalesi yapılacak ve “Konya Selçuklu Halk Kütüphanesi” olarak isimlendirilecek proje, Türkiye’nin parmakla gösterilen projeleri arasına girecek.

resim-1.jpg

Kompleks, merkezde ana kitaplık ve ona bağlı restoran, okuma salonları, kafeler, çok amaçlı salon, konferans salonu ve dükkanlardan oluşuyor. Betonarme-ahşam taşıyıcı sistem üzerine inşa edilecek yapının çatısı da ahşap kırma çatı olacak.
Ana kitaplık yapısı, 2 bodrum kat, zemin kat ve 1 normal kattan oluşuyor. 2. bodrum katta arşiv, teknik hacimler; 1. bodrum, zemin ve 1. katta çalışma alanları, kitaplık ve ofisler bulunacak. 4 katlı olmasına rağmen 2 katı bodrumda olacağı için yatay mimariye uygun bir uygulama olacak Konya Selçuklu Halk Kütüphanesi’nde yapı yüksekliği maksimum 17,50 metreye ulaşacak.
KONYA’NIN BÜYÜK İHTİYACINI ÇÖZECEK
Daha önce katlı bina olarak planlanmasına rağmen eski belediye binasının bahçesinde yer alan asırlık ağaçlar ve yeşil dokuya zarar verilmemesi prensibi gereği proje tadilatına gidilen yapı, ahşap kamu binaları örneklerinden birisi olup çevre ile uyumlu ve çevre dostu bir bina olacak.
Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay’ın çok önem verdiği ve üzerinde durduğu bu proje ile Konya’da özellikle lise ve üniversite öğrencilerinin kütüphane sorununa kökten çözüm üretilmesi amaçlanıyor. Kütüphaneler şehri Konya’da öğrenciler yaz kış demeden başta Kültürpark’taki Halk Kütüphanesi olmak üzere kütüphanelere büyük ilgi göstermekte ve sabahın seherinde sıraya girerek ilginç görüntüler ortaya koymaktaydı.
Yaklaşık 13.555 m² inşaat alanına sahip binanın görselleri ise Konya ve Türk basınında ilk kez BBN Haber ve www.bbnhaber.com.tr farkıyla yer alıyor.
İşte Konya tarihine geçecek muhteşem esere ait bazı görseller…

resim-2.jpg

resim-4.jpg

resim-5.jpg

resim-6.jpg

resim-7.jpg

resim-8.jpg

resim-9.jpg

İlgili Haberler

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
7 Yorum