Konya Ticaret Borsası’nda fiyatlar düştü mü?

Konya Ticaret Borsası’nda son günlerde fiyatlardaki düşüş dikkat çekiyor
Konya Ticaret Borsası’nda fiyatlar düştü mü?

Yıllık 1 milyon ton hububat işleminin görüldüğü Konya Ticaret Borsası, hububat hasat sezonunun ardından yoğun günler yaşıyor. BorsaKonya Tarımsal Ürün ve Emtia İhtisas Piyasaları’nda günlük işlem hacmi de oldukça artarken son günlerde fiyatların ise düşüş eğiliminde olduğu gözlemleniyor. Tahıl Koridoru Anlaşması’nda yaşanan kriz nedeniyle geçen hafta küresel bazlı fiyat artışlarının da etkisiyle buğday ve diğer hububatlarda fiyatlar yüksek seyrederken bu hafta ise daha stabil ve düşüş yaşanan fiyatlarla işlemler gerçekleştiriliyor.
10 Ağustos tarihli işlemler baz alındığında;
Makarnalık buğday 6,10 TL ile 9,35 TL arasında işlem görüp 8,32 TL’lik ortalama fiyattan satıldı. Kırmızı Sert Ekmeklik Buğdayda 7,73 TL, Beyaz Sert Ekmeklik Buğdayda 8,41 TL, Diğer Ekmeklik Buğday sınıfında 6,87 TL, Arpada 6,38 TL, Mısırda 5,58 TL, ve Nohutta 22,20 TL’lik ortalama fiyatlar oluştu.
KONYA TİCARET BORSASI ELEKTRONİK SATIŞ SALONUNU NE ZAMAN HİZMETE GİRDİ?
Konya Ticaret Borsası 18 Mayıs 2011 tarihinde Türkiye ’nin ilk Elektronik Satış Salonunu hizmete sunarak BorsaKonya Tarımsal Ürün ve Emtia İhtisas Piyasalarının temelini oluşturmuştur. Elektronik Satış Salonumuzda 142 üyemiz aynı anda aktif işlem yapabilmektedir. Elektronik Satış İşlem Piyasasında Konya Ticaret Borsası üyesi gerçek kişi ve tüzel kişi yetkilileri ile bunların noter vekaleti ile yetkilendirdiği elektronik imza almış kişiler işlem yapabilir. Elektronik Satış İşlem Piyasamızda yıllık 1 milyon ton hububat işlem görmekle beraber yıllık 1,25 Milyar TL işlem miktarı oluşmaktadır.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.