Konya trafiğini resmen Arılar ele geçirecek! Saniyeler içerisinde kiralanacak

Konya trafiğini resmen Arılar ele geçirecek! Saniyeler içerisinde kiralanacak
Günden güne teknoloji artıyor, bir çok firmanın büyükşehirlere sunduğu imkan daha da genişliyor... Buna göre; Konya'da hizmete girecek olan Spark Arı dakikalık kullan - bırak araçlar vatandaşların işlerini kolaylaştıracak.

Konya'ya devrim niteliğinde bir hizmet daha geliyor. Bu kapsamda artık Bin-bin, bisiklet ve martı gibi araçların ardından artık mini elektrikli otomobillerde hizmet verecek. Yüzde yüz elektrikli olan araçlar 90 km/h hıza kadar ulaşacak. Menzili 150 km olan araçlar iç piyasada Mart ayı içerisinde hizmette olacak.

img-20240309-wa0006.jpg

220 İŞ İNSANI BİRLEŞTİ
MÜSİAD üyesi 220 iş insanın ortak bir girişimi olarak kurulan Konya Elektrikli Araçlar A.Ş. (KEA), şehir içi ulaşıma bağlı emisyonları azaltmak ve çevreye daha duyarlı bir ulaşım modeli sunmak vizyonuyla %100 elektrikli araçlar ile dakikalık araç kiralama hizmeti olan Spark ARI projesinin tanıtımını gerçekleştirdi.
İlk etapta, Kent Plaza AVM, Bosna Hersek Mahallesi, Selçuk Üniversitesi ve Meram Yeni Yol mevkii olmak üzere Konya’daki 4 farklı lokasyonda hizmet vermeye başlayacak olan Spark ARI Android ve iOS işletim sistemine sahip mobil cihazlara indirilecek uygulama ile kullanılabilecek. “2042 Karbon Nötr Şehir Konya” vizyonu kapsamında e-mobilite çözümleri sunmak amacıyla 2022 yılında kurulan Konya Elektrikli Araçlar A.Ş, şu an Konya ve ilçelerinde elektrikli araç şarj istasyonu satış ve işletmesi ile paylaşımlı elektrikli araç kiralama hizmeti vermektedir.“ Dakikalık Kullan Bırak” sloganıyla yakın zamanda Konya caddelerinde boygöstermeye başlayacak olan Spark ARI 9-10 Mart tarihlerinde Kent Plaza AVM içerisinde ziyaretçilerini bekliyor.

img-20240309-wa0004.jpg

NASIL KULLANILACAK?
Spark Arı mobil uygulamasını qr kodu ile indirilerek, uygulama adımlarını tamamlayarak vatandaşlar, araç kiralama hizmetini aktif edecek. Konya'da 4 konumda bulunan Spark Arı araçları kullanıcılar tarafından temin edilecek. Araçlar Meram Yeni yol - Selçuklu Kent Plaza - Bosna Hersek Mahallesi - Selçuk Üniversitesinde bulunacak.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum