Konya, Türkiye'ye ders veriyor! Bu alanda Hollanda ile yarışıyor

Bisiklet kullanan vatandaşlarına büyük öncelik veren Konya Büyükşehir Belediyesi, Konya'yı Türkiye'nin birincisi yaptı.
Konya, Türkiye'ye ders veriyor! Bu alanda Hollanda ile yarışıyor

Konya Büyükşehir Belediyesi Bisiklet kullanan vatandaşlarını düşünmeye devam ediyor. Şehirde toplam 635 km bisiklet yolu ağı ile Türkiye'nin en uzun bisiklet yoluna sahip olan Konya, diğer illere göz dağı veriyor. Aynı zamanda Hollanda ile yarışıyor. Vatandaşlar bisikleti hem ekonomik, hem de çevre dostu olduğu için tercih ediyor.

1.png

Sadece bisiklet yolları ile değil, bisiklet kullanan vatandaşlara özel olarak tahsis edilen bisiklet tramvayı projesi ile de büyük beğeni toplayan Konya Büyükşehir Belediyesi, bundan sonraki süreçte de bisikletli bireylere özel hizmetler yapmaya devam edecek.

3.png

Yaşlısından gencine, erkeğinden kadınına tüm vatandaşların kullandığı bisiklet, çevre için büyük önem taşıyor. Konya Büyükşehir Belediyesi, iklim değişikliği problemini önlemek için Konyalı vatandaşları bisiklet kullanımına teşvik ediyor. Bu bağlamda önümüzdeki günlerde de birçok adım atılması bekleniyor.

4.png

Konya Büyükşehir Belediyesi sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda, "Bisiklet Şehri Konya! Türkiye’nin en uzun bisiklet yolu ağına sahip Konya'da, çevre dostu ulaşımı destekliyor ve sağlıklı yaşamı teşvik ediyoruz. Konya Büyükşehir Belediyesi olarak, daha yeşil, daha sağlıklı ve sürdürülebilir bir Konya için çalışmaya devam ediyoruz!" ifadelerine yer verildi.

Kaynak:BBN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum