Konya’da alkollü ticari araç sürücülerine ceza

Konya Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) kararıyla iki taksi ve bir minibüs sürücüsü alkollü araç kullanmaktan dolayı belirlenen sürelerle ticari araç kullanmaktan men edildi
Konya’da alkollü ticari araç sürücülerine ceza

Konya’da alkollü vaziyette direksiyon başına geçip toplu taşıma araçlarında vatandaşın can ve mal güvenliğini tehlike altına alan sürücülere ceza yağıyor. Polis uygulamalarında yakalanıp ehliyetlerine 6 aydan başlayan süreler ile el konulan ticari taksi ve dolmuş sürücüleri ağır yaptırımlarla karşı karşıya kalıyor. Konya Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) kararıyla iki taksi ve bir minibüs sürücüsü alkollü araç kullanmaktan dolayı müeyyide ile karşı karşı kaldı. Taksi sürücüsü Ö. Ali Y. alkolün etkisi altında iken ticari taksi kullandığından dolayı 6 ay ehliyetine el konulurken UKOME, kanun gereği verilen cezayı ½ oranında artırarak şahsı “9 ay” süreyle ticari araç (ticari hatlı minibüs / otobüs, ticari taksi, umum servis aracı, il içi yolcu taşıma yetki belgeli araç) kullanmaktan men etti.

Bir başka taksi sürücüsü Mustafa B de aynı yaptırıma maruz kaldı.

Ayrıca alkollü vaziyette dolmuş direksiyonuna oturan ve 2 yıl ehliyetine el konulan Ahmet S’ye de üç yıl boyunca ticari araç kullanma yasağı getirildi.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.