Konya'da balık yok, olan da pahalı!

Balık mevsimi başladı ancak Konya'ya henüz yeterli sevkiyat yok. Konyalı balıkçılar ekim ayını beklediklerini belirterek, "Bu yıl vatandaşımız hamsi ve istavrite doyacak" dediler
Konya'da balık yok, olan da pahalı!

Denizlerde av mevsimi başlayalı 10 gün olmasına rağmen Konya'ya henüz yeterli miktarda balık sevkiyatı olmadı. Konya balık hali ve balık satışı yapan market ve satış noktaları sezonu açmasına rağmen tezgahlar tam olarak dolmadı. Gerek mezatlarda balığın pahalı olması gerekse de havaların hala sıcak seyretmesinden dolayı Konyalı vatandaşların balık sezonunu açmadığını belirten satıcılar, kısıtlı miktarda aldıkları balıkları tezgaha çıkarabilirken balık halindeki müşterinin de çok az olması dikkat çekiyor.


Fiyatlar 3 haneli rakamlarda seyrediyor
Balığın bollaşıp ucuzlaşması için Ekim ayının beklediklerini ifade eden balıkçılar, BBN Haber'e yaptıkları açıklamada, "Sezon açılalı çok fazla olmadı. Yavaş yavaş müşterilerimiz balık sormaya başladı. Şu an için halen çupra ve levrek gibi balıkların satışı devam ediyor. Bununla birlikte Beyşehir sazanı ve hamsi satışlarımız söz konusu. Az miktarda da diğer Deniz balıkları satılıyor. Halde henüz çok fazla hareketlilik yok. Ekim ayı ile birlikte hem tezgahlarda olacak hem de balık bolluğundan kaynaklı olarak fiyatlar düşecek. Bu yıl palamut yok. Dolayısıyla bu yıl hamsi ve istavrit yılı olacak. Konyalı hemşerilerimiz de doya doya balık yiyecek" diye konuştular.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.