Konya’da bu arsalar çok değerlenecek! Paranızı ikiye katlayabilirsiniz

Birçok arsa yatırımcısı son zamanlarda büyük ilgi odağı haline gelen Konya’yı tercih ediyor. Konya’da yapısı bakımından yatırıma elverişli birçok bölge bulunuyor. Bu arsalar sayesinde paranızı ikiye katlayabilirsiniz. İşte detaylar...
Konya’da bu arsalar çok değerlenecek! Paranızı ikiye katlayabilirsiniz

Konya satılık arsa ilanlarında geniş yelpazeye sahip olan bir şehir. Dolayısıyla yatırım sektöründe yaşanan hareketlilikler ve fiyatların günden güne yukarı yönlü bir dalgalanma göstermesi arsa yatırımını büyük bir avantaja dönüştürmektedir. Özellikle de elinde kısa sürede ihtiyaç duymayacakları nakit birikimi bulunan ve uzun vadeli yatırım yapmak isteyen vatandaşlara göre olan arsa yatırımında dikkat edilmesi gereken birçok husus bulunuyor. Bu hususlardan en önemli konu ise arsanın nereden alınacağına karar verilmesidir.

KONYA’DA UCUZ ARSA NEREDEN ALINIR?

Arsayı satın almaya karar veren kişiler için en önemli konulardan bir tanesi arsa yatırımını hangi sebeple ve hangi vadeler ile gerçekleştireceğinizdir. Uzun vadeli arsa yatırımlarına göre uygun fiyatlara satışa sunulan ve Konya’nın merkezine göre uzakta yer alan bölgeleri tercih edebilirsiniz. Kısa vadede bir yatırım düşünüyorsanız merkeze mesafesi daha yakın ve daha kısa sürede değerlenmesi mümkün olan arsaları tercih edebilirsiniz. Merkeze yakın olan arsalar diğerlerine nazaran çok daha yüksek fiyatlarla satıldığından dolayı kısa vadede size daha az getiri sağlayacaktır. Merkeze uzak olan bölgelerde yer alan arsalar ise hem daha ucuz fiyatlarla satılmakta hem de uzun vadede bölgenin gelişmesi ile değer kazanacağı için çok daha fazla getiri sağlayabilir. Ancak böyle bir yatırım için çok uzun süre beklemeniz gerektiğini unutmamanız gerekir. Arsa yatırımında en önemli nokta beklediğiniz süre kadar getiri kazanacağınızı bilmenizdir.

4026586.jpg

Arsa yatırımı yapmadan önce satın almayı düşündüğünüz bölgeyi çok iyi bir şekilde analiz etmelisiniz. Bölgede uzun vadede gelişim planları içinde yer alıp almadığının öğrenilmesi ve istimlak gibi arsanın değerini düşürecek etkenlerle bağının bulunup bulunmadığı incelenmelidir. Bunun için tapu ve kadastro müdürlüğünü ziyaret ederek istimlak gibi konular hakkında bilgi talep edebilirsiniz. Üniversite kampüsü açılması, alışveriş merkezi yapılması, toplu konut projelerinin gerçekleştirilmesi o bölgede yer alan arsa fiyatlarının bir anda iki katına çıkmasını sağlayacak önemli konular olup bunların araştırılması ve bu nitelikleri taşıyan arsalara yatırım yapılması çok daha büyük bir avantajın yakalanmasını sağlayacaktır.

NOT: Haberde herhangi bir yatırım tavsiyesi verilmemiştir.

Kaynak:BBN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.